Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Zit er asbest in tampons? Is lippenbalsem gevaarlijk? Krijg je kanker van deodorant? Zijn natuurlijke stoffen en producten echt beter voor je? Op dit soort vragen geeft de nieuwe website waarzitwatin.nl antwoord. De website is een initiatief van het ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en VeiligheidNL.

Volgens het RIVM helpt de website consumenten bewuster te zijn van de producten die ze gebruiken. Ook helpt de site naar eigen zeggen om geruchten over producten de wereld uit te helpen op basis van wetenschappelijke inzichten. En dat kan geen kwaad na alle laatste commotie over lippenbalsems bijvoorbeeld.

Het RIVM laat weten: “Alle producten die de consument in en om huis gebruikt bevatten chemische stoffen. Ze zitten in de persoonlijke verzorgingsproducten, speelgoed, kleding en doe-het-zelf producten. Tegelijkertijd is er veel uiteenlopende informatie over chemische stoffen beschikbaar. Vaak is het moeilijk om de zin van de onzin te onderscheiden. Daarom start op 20 mei de campagne ‘Wat je er ook mee doet, het is goed om te weten wat er in zit’, die de aandacht vestigt op de nieuwe website waarzitwatin.nl. Consumenten kunnen hier opzoeken hoe ze op een juiste manier met chemische stoffen kunnen omgaan die zitten in alledaagse producten.”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Gerelateerde artikelen