Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Op zaterdagochtend 15 februari 2014 is Horst M.Rechelbacher thuis in zijn huis in Osceola overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij is 72 jaar oud geworden. Rechelbacher stond bekend als een pionier op het gebied van persoonlijke verzorging en aromatherapie. Vanuit zijn betrokkenheid met het milieu heeft hij de wereld van verzorgingsproducten veranderd. In 1978 richtte hij de Aveda Corporation op, het wereldwijd cosmetische bedrijf met planten als de basis voor de producten. Het bedrijf groeide uit tot een internationaal succes en leidde de beweging richting het gebruik van organische ingrediënten, fair-trade handel, aromatherapie en gerecyclede materialen.

Hij was een uitgesproken criticus met betrekking tot de gevaren van het gebruik van petrochemicaliën, synthetische ingrediënten, conventionele landbouw en fabricagemethoden. Hij zag zijn producten als een manier om betere en veilige alternatieven te ontwikkelen en bewustwording te creëren.

Op 11 november 1941 werd hij geboren in Klagenfurt, Oostenrijk, en op zijn 14e begon hij met een opleiding tot kapper. In 1964 vertrok hij naar Minneapolis in Amerika. In 1965 opende hij daar zijn eerste Horst & Friends Salon. In 1977 introduceerde hij zijn eigen plantaardige shampoolijn die de basis vormde voor Aveda. Zijn visionair ondernemers- en leiderschap leidde tot een creatieve bedrijfscultuur die de aanleiding was voor een revolutie in de schoonheidsindustrie en vele anderen beïnvloedde.

Na de verkoop van Aveda aan Estee Lauder in 1997 richtte Horst het merk Intelligent Nutrients op. Daarmee ging hij verder met het ontwikkelen van cosmetica, gebruikmakend van veilige, non-toxische en gecertificeerd organische ingrediënten. Met Intelligent Nutrients creëerde hij een visie van een veilige en mooie wereld voor consumenten en de planeet. In 2012 droeg hij het mede-eigenaarschap over aan zijn partner Kiran Stordalen en zijn dochter Nicole Thomas. Samen met het gehele bedrijf zullen zij zijn levenswerk en missie voorzetten.

“Because everything we put in and on our bodies must be nutritious and safe” – Horst Rechelbacher.

Comments


Gerelateerde artikelen