Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Met dezelfde liefde, hartstocht en passie als bij Oolaboo luxury hair care, werd ‘super foodies’ ontwikkeld.
Opnieuw werden in onze laboratoria natuurlijke en wetenschappelijke formules – met essentiële en eetbare nutriënten – vertaald naar 18 bijzondere verzorgingsproducten, ontwikkeld om de noodzakelijke voedingsstoffen – tijdens de dagelijkse verzorging – terug te geven aan ons haar, onze huid en onszelf.

“Linking inner & outer beauty” is onze slogan. ‘Super foodies’ onderstreept deze uitspraak volledig. Wat goed is voor onze binnenkant, is ook geschikt voor onze buitenkant, dat is het principe van nutricosmetics oftewel: superfoods.

Superfoods zijn complete bronnen met enorme concentraties aan vitaminen, mineralen, polysachariden, aminozuren en antioxidanten en kun je het beste omschrijven als voeding met een hoge gezondheidswaarde. Bij superfood kun je bijvoorbeeld denken aan goji-bessen, granaatappel, pompoenpitten, cacao en quinoa.

Regelmatige consumptie van superfoods heeft een positief effect op onze huid, ons haar, onze organen en ons immuunsysteem, met als resultaat een gezondere en vitalere uitstraling. In onze laboratoria zijn wij er in geslaagd om de bijzondere voordelen van superfoods te verwerken in haar- en huidverzorging, vandaar de naam van deze unieke en nieuwe collectie haarverzorgingsproducten: super foodies.

 

Het hart van ieder ‘super foodies’ product is het (nieuwe) superfood: Matcha, de meest verfijnde, oudste en zeldzaamste theesoort uit Japan.

Matcha is superfood in het kwadraat. Matcha bevat zoveel goeds voor ons haar, onze huid, onze vitaliteit en onze gezondheid, er bestaat weinig ander superfood dat het beter doet.

Steeds meer biochemici ontdekken de voordelen van Matcha in cosmetica en intussen heeft ook de voedingsmiddelenindustrie het potentieel van Matcha herkend. Matcha is een grondstof die bij uitstek kan worden gebruikt om voedingsmiddelen met een groene theesmaak te bereiden. Chocolatiers, bonbonmakers, ijsmakers, sterrenkoks en gastronomen bieden al Matcha-ijs, Matcha-truffels, Matcha-chocolade, Matcha-desserts, Matcha-latte en Matcha-smoothies aan, verderop in deze brochure vind je lekkere en gezonde (shake)recepten met Matcha.

De gezondheidsvoordelen van Matcha overtreffen vele malen die van normale groene thee, omdat je niet slechts het aftreksel drinkt maar het hele blad met alle nutriënten consumeert, is Matcha daarom hét superfood bij uitstek.

Matcha scoort zeer hoog in ORAC score, de uitzonderlijk hoge ORAC-waarde (168 500/100g) maakt Matcha tot een krachtige antioxidant. ORAC staat voor ‘oxigen radical absorbance capacity’ en maakt dus duidelijk hoeveel vrije radicalen geabsorbeerd kunnen worden. De antioxidatieve werking van Matcha scoort veel hoger dan van andere meer bekende superfoods. 1 gram Matcha-thee bevat bijvoorbeeld 6 maal meer antioxidanten dan Goji-bes, 7 maal meer dan donkere chocolade, 15 maal meer dan granaatappel, 17 maal meer dan bosbessen, 26 maal meer dan Açai-bessen en 50 maal meer dan Broccoli. Naast antioxidanten is Matcha rijk aan proteïnen en die zijn weer goed voor de opbouw van ons haar. L-theanine is de meest opmerkelijke en heeft een rustgevend effect op de geest. De kalmerende werking van L-theanine in combinatie met de alert makende werking van cafeïne is Matcha een ideale ‘meditatiethee’.

Om die reden wordt de collectie super foodies producten aangevuld met een ceremonial tranquil tea ceremony voor in de salon. Deze bijzondere en rustgevende ceremony is geïnspireerd op de beroemde Japanse theeceremonie die rond 1570 door zenmeester Sen-no-Rikyu werd onthuld. De theeceremonie berust op vier basisprincipes: harmonie (wa), respect (kei), zuiverheid (sei) en stilte (jaku). Uiteraard kun je naast de super foodies producten van Oolaboo, tevens genieten van een gezonde, ontspannende Matcha thee (Oolaboo ceremonial tranquil tea) voor thuis.

Kortom: super foodies zijn verzorgingsproducten met buitengewone hoeveelheden nutriënten voor jouw haar, jouw huid en jouw ‘inner health’. Het bijzondere aan super foodies is dat deze producten dankzij de samenstelling met Matcha complete bronnen van proteïnen, polysachariden en antioxidanten zijn. Jouw haar en huid hebben behoefte aan super foodies! Met name haarverzorgingsproducten zijn vaak arm aan nutriënten en zitten volhulpstoffen en was actieve stoffen. Veel mensen realiseren zich niet dat de achteruitgang van de haarconditie, niet alleen door mechanische of chemische behandelingen ontstaat, maar vaak veroorzaakt wordt door een tekort aan voeding in haarverzorging.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen