Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De kruidenstempel-massage is een oude, traditionele Thaise massage waarbij kruidenbuidels op het lichaam worden geplaatst. Met behulp van deze buidels kun je vervolgens gaan masseren. De massage is uitermate geschikt als extra toevoeging in je salon, naast je reguliere massage. Zo kun je jouw klant net een beetje extra in de watten leggen. De in katoen verpakte, opgewarmde kruidenbuidels zorgen voor versoepeling van vermoeide spieren en bovenal voor een heerlijk ontspannen gevoel. De warmte van de kruidenstempel zorgt daarnaast voor stimulering van de doorbloeding. Wil je kruidenstempelmassage als behandeling in jouw salon gaan toepassen? Volg dan een workshop in een van de diverse opleidingscentra die Nederland rijk is.

Toepassing van de kruidenstempelmassage

Volgens de oude traditionele Thaise medicijnwetenschap kunnen pijnen en spanningen, die niet met drukpuntmassage of andere massages weggenomen kunnen worden, beter behandeld worden met een warm kruidenkompres. De kruidenstempel plaats je op de pijnpunten van het lichaam, vergelijkbaar met een hotstone massage, of je maakt rollende bewegingen over de energielijnen van het lichaam. Blokkades maak je op deze manier vrij waarna het lichaam weer in balans komt.  De warmte en kruiden zorgen ervoor dat lichaam en geest ontspannen, ontgiften en revitaliseren. Elk stempel kan verschillende kruiden bevatten. En ieder kruid heeft weer zijn eigen werking. Zo is Zilverschoon krampwerend en rustgevend, lost kervel blokkades op, is lavendel rustgevend en ontspannend, en is rozemarijn krampwerend en bevordert het de doorbloeding.

Waar moet je op letten?

De kruidenstempels kun je opwarmen in een (rijst)stoompan, kompreswarmer of natgemaakt in de magnetron. Kies de methode die jij het prettigst vind werken. Let er echter wel op altijd de warmte op jezelf te testen. En zorg voor een goede massagetafel of in hoogte verstelbare behandelstoel. Op het lichaam koelen de stempels af. Een stempel dien je, mede uit hygiënisch oogpunt, slechts één keer te gebruiken per klant. Daarnaast neemt na gebruik de werking van de kruiden snel af. Neem daarom de prijs van de stempel gewoon op in je tarief.

Comments


Gerelateerde artikelen