Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Als beautyprofessional weet je dat vrije radicalen de huid verouderen. Een antioxidant is een stof die deze oxidatie tegengaat. Denk maar aan een geschilde appel: die krijgt meteen bruine vlekken, rotting eigenlijk, dat komt door de zuurstof in de lucht. Iets waar we dus allemaal 24 uur per dag aan blootgesteld zijn. Een antioxidant is in staat om schadelijke, vrije radicalen te neutraliseren.

De meeste antioxidanten doen dit door met de vrije radicalen te reageren, waardoor ze onschadelijk worden. Antioxidanten worden toegevoegd aan levensmiddelen, cosmetica en diverse andere producten om de oxidatie (veroudering) door zuurstof uit de lucht tegen te gaan. Hierdoor wordt de houdbaarheid verlengd.

antioxidanten op de huid

Twee onderzoeken over hoe antioxidanten in zijde de huid beschermen

Wetenschapper E. Burke verteld over zijn onderzoek: “Er bestaat verschil van mening over de vraag, of antioxidanten wel of niet de huid kunnen beschermen, tegen photo damage (schade aan de huid door UV en zuurstof). De bekende antioxidanten vitamine C, E en selenium beschermen de huid tegen zonnebrand, huidkanker, pigmentvlekken en rimpels door UV-licht. Echter, alleen bepaalde antioxidanten blijven stabiel en actief werken na opname in de huid.” Het komt erop neer, dat het veel effectiever is om deze antioxidanten op de huid aan te brengen, dan ze te slikken.

Dan stap ik over naar een samenvatting van het onderzoek over “De vrije radicaal-opruiming en antioxidant activiteit van zijde sericine”. Deze resultaten tonen dat sericine (uit moerbeizijde) de 3 belangrijke, vrije radicalen sterk wegvangen: hydroxyl, superoxide en DPPH radicalen. De resultaten tonen ook aan dat zijde sericine (een bouwsteen van zijde, een eiwit) een krachtige antioxidatieve activiteit heeft op de peroxidatie (vrije radicaal maken van) van linolzuur. Het reducerend vermogen van zijde sericine is significant (goed).

De resultaten

Deze resultaten gaven aan dat sericine uit zijde van de bombix mori rups, een natuurlijke antioxidant is met een krachtige antioxidatieve werking. In moerbeizijde, geweven van de lange vezels, is de sericine aanwezig. Bij afval, korte zijdevezels en gebroken cocons, wordt de sericine verwijderd. De vezels worden dan gewezen tot een lagere kwaliteit zijden textiel.

Ik denk persoonlijk dat het een goed idee is, om deze feiten niet aan je klanten te laten voorbij gaan. Ze willen alles doen voor een mooie huid en haren. Ze vertrouwen op jouw expertise en advies.

Groet,
Mirna Boomaerts
Zijdespecialist

Comments


Gerelateerde artikelen