Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Stress door werk en allerlei verplichtingen is een veelgehoorde klacht. Van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat zijn we druk in de weer. De meest zinvolle afspraak in je agenda dit jaar is tijd inruimen voor jezelf want het lijkt alsof we onze auto beter onderhouden dan ons eigen lichaam. De kunst van het nietsdoen lijken we te gaan verleren. Wie moeite heeft om een tandje terug te schakelen, is bij een wellnessresort aan het juiste adres waar ontspanning hét credo is. 

Een badset ligt voor je klaar, de massage staat gepland en die lang gekoesterde wens om eindelijk dat boek te lezen is een feit. Hoe fijn is het om te genieten van een wellness arrangement waarbij lekker luieren bij de open haard, genieten van de rust, een heerlijke lunch en een gezonde smoothie centraal staan. Ultiem verwend worden, nergens over na hoeven denken en zachtjes wegdromen… Het kan! Je gunt het dagelijks je klanten, maar gun het jezelf ook eens! Welke vorm van wellness past het beste bij jou?

Social wellness: een vitale manier van welzijn

Gezellig samenzijn met vrienden, een familiefeest, een zinvolle discussie of een knuffel van je partner zijn allemaal sociale interacties die bijdragen aan ons welzijn. Voor steeds meer mensen neemt dit type fysieke communicatie echter af. In de wellness-sector is het basisidee achter sociaal welzijn niet helemaal nieuw. Activiteiten die het gasten mogelijk maken om samen te genieten hebben altijd een belangrijke rol gespeeld, vooral omdat we ons meer bewust zijn geworden van het belang ervan. Dit betekent zeker niet dat de ontspanningsruimtes in wellnesshotels in de toekomst zullen verdwijnen. Ze vormen een essentiële oase van stilte in ons nogal vaak luidruchtige en hectische leven van alledag. Het gaat meer om de mix van deze ontspanningsruimten met communicatieruimten.

Klei-baden met een holistische benadering

Het doel van de Felke-therapie is om de functies van het lichaam te reguleren en zelfherstellende krachten te activeren. In de Felke-therapie worden de natuurlijke elementen van licht, lucht, water en aarde gecombineerd met fysieke activiteiten en gezonde voeding. Klei heeft een aangenaam effect op het lichaam, omdat het schadelijke stoffen vermindert en het lichaam waardevolle mineralen geeft. Bij meer gebruik stimuleert klei de bloedsomloop en zelfs het metabolisme. Een Felke-behandeling in een wellness-hotel kan daarom de perfecte start zijn voor een nieuwe, gezondere levensstijl en een leuke time-out van het dagelijks leven.

Stress management met hulp van yoga

De positieve effecten van yoga zijn gebaseerd op de holistische kijk op het lichaam, de ademhalingstechnieken en de geest. Het is gericht op het kalmeren van de geest, het aanscherpen van de concentratie en het vergroten van de zelfefficiëntie op zowel fysiek als emotioneel niveau. Voor dat doel gebruikt yoga verschillende lichaamshoudingen zoals asanas en ademhalingstechnieken zoals pranayamas. Yoga is een geweldige manier om je stressniveau te verminderen en wellnesshotels bieden de perfecte gelegenheid om vertrouwd te raken met de sport, hetzij in een één-op-één sessie of in yoga-centra.

Comments


Gerelateerde artikelen