Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Meer dan de helft van de patiënten met diabetes ontwikkelt huidafwijkingen. Deze huidafwijkingen zijn als volgt in te delen: diabetische vaatafwijkingen, huidinfecties bij diabetes, complicaties van de
behandelingen en overige huidaandoeningen die in een verhoogde frequentie bij diabetes voorkomen. Tijdens de online kennissessie zullen al deze huidafwijkingen aan de hand van veel afbeeldingen de revue passeren.

Het microbioom van de huid is de nieuwe naam voor alle bacteriën, schimmels, gisten , mijten en virussen samen op de huid. De laatste tien jaar wordt veel onderzoek naar het microbioom gedaan, bijvoorbeeld hoe deze verstoord is bij verschillende aandoeningen en wat er eventueel aan gedaan kan worden. In de voordracht wordt daarop ingegaan en ook verteld wat het betekent voor verschillende bekende huidaandoeningen, inclusief diabetes.

Bij diabetes is vaak sprake van een droge huid en een gestoorde huidbarrière. Hoe deze droge huid ontstaat en wat er aan gedaan kan worden komt in de presentatie uitgebreid naar voren. Ook wordt er ingegaan op nagelafwijking bij diabetes en de mogelijke gevolgen voor de patiënt. Het middagprogramma zal bestaan uit casuïstiekbespreking waarbij je actuele tips en tricks krijgt voor de   wondbehandeling. Na deze dag heb je veel nieuwe kennis die je direct in de praktijk kunt toepassen!

Meer informatie over de kennissessie vind je via de website van U-Consultancy.

0

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen