Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De schoonheidssalon realiseerde in de eerste 2 kwartalen van 2014 een gemiddelde omzet van circa 3500 Euro per maand. In het derde kwartaal, de maanden juli, augustus en september 2014, daalde de gemiddelde omzet met 17% naar circa 2900 Euro. Dit blijkt recent onderzoek onder het Beautyspot.nl Trendpanel dat maandelijks de omzet van professionele schoonheidssalons monitort.  Een van de mogelijke oorzaken voor de daling is dat een onbekend percentage van de schoonheidssalons gedurende de vakantiemaanden de salon sluit waardoor er geen omzet gerealiseerd wordt.

Daarnaast zouden er andere oorzaken van de daling kunnen zijn. Op de Facebookpagina van Beautyspot.nl werden onder andere genoemd.

  • Een groot aantal (huidverbeterende) behandelingen wordt in de zomerperiode ook niet of nauwelijks uitgevoerd. Maar ook IPL en PMU. Daarbij ziet iedereen er blijer en gezonder uit door t zonnetje, de behoefte is er daardoor minder….
  • Bij ons is het juist door de zon dat er minder gedaan mag worden: laserbehandelingen, peelingen en veel andere behandelingen zijn behandelingen waarbij erg opgepast moet worden met de zon. Mensen kiezen er dus voor om pas vanaf oktober hiermee te beginnen.
  • Ik denk dat mensen na de vakantie het geld een beetje op hebben of ze hebben in hun hoofd dat ze nog op vakantie gaan en daardoor minder uitgeven.
  • Mensen zijn net terug van vakantie en doen dan nog rustig aan omdat ze tijdens hun vakantie al meer geld hebben uitgegeven dan normaal
     

Representatief panel voor de schoonheidsbranche

Het Beautyspot.nl Trendpanel bestaat uit beautyprofessionals die bij de Kamer van koophandel staan geregistreerd als: “schoonheidsverzorging, pedicures en manicures”. Van de panelleden is 60% lid van Anbos. Het gaat dus vooral om de professionele salons binnen de schoonheidsverzorgingsbranche. 
 
Meedoen aan het Beautyspot.nl Trendpanel
Ook jij kunt lid worden en mee praten over alles wat er in de schoonheidsbranche gebeurt. De uitkomsten van ieder onderzoek worden na afloop anoniem gepubliceerd op Beautyspot.nl.

Hoe werkt het Beautyspot.nl Trendpanel? 
•    Circa zes keer per jaar deelnemen aan een (online) onderzoek over actuele onderwerpen; 
•    Resultaten zijn altijd anoniem;
•    Lid zijn van het Beautyspot.nl Trendpanel is kosteloos
•    Kans maken op leuke prijzen na deelname aan het onderzoek

Wil jij meedoen? Stuur dan een mail met daarin je naam naar: panel@beautyspot.nl.

2+

Reacties


Gerelateerde artikelen