Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De totale brancheomzet van schoonheidsspecialisten bedroeg in het tweede kwartaal van 2014 € 95,7 miljoen euro. Dat is 7,8% minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dit blijkt uit de omzetmonitor schoonheidsverzorging van Marktdata.nl. De daling wordt veroorzaakt door zowel een afnemend aantal schoonheidsinstituten als een lagere omzet per instituut.

De omzetdaling is aanzienlijk groter dan in het eerste kwartaal. Toen betrof het een daling van 2,3%. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014 betreft het een daling van 3,5%. De omzetdaling over de eerste helft van 2014 komt uit op 5,1% ten opzichte van de eerste helft van het voorgaande jaar. 

De omzetdaling is opmerkelijk te noemen. Terwijl in diverse branches de omzet stabiliseert en soms al weer aantrekt zien schoonheidsspecialisten juist nu de omzet achteruit hollen. Daar tegenover staat dat de branche voor schoonheidsverzorging in eerste instantie vrijwel geen gevolgen ondervond van de economische tegenwind.

De publicatie die ieder kwartaal verschijnt geeft niet alleen branchetotalen, maar verschaft ook informatie op het niveau van regio's, type instituten en omzetgroepen. Het volledige rapport kun je bestellen op marktdata.nl

0

Reacties


Gerelateerde artikelen