Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Omgaan met de media

Onlangs ben ik genomineerd voor een prijs in de categorie beste schoonheidsspecialiste van het jaar 2016 binnen regio Noord. Genomineerd worden is een groot compliment voor het harde werken wat ik de afgelopen tijd heb gedaan. Het harde werken stopt niet bij een nominatie, dan begint het pas.

Juist dan is het zaak dat je de nominatie aan iedereen kenbaar maakt en daar heb je onder andere de pers voor nodig. Zorg dat je een goed persbericht laat maken door een tekstschrijver en stuur deze naar alle media in je omgeving. Een goede profielfoto is hierbij onmisbaar, in mijn beleving moet dit gedaan worden door een goede fotograaf. Het plaatje moet kloppen. Zorg dat jouw gezicht overal zichtbaar is en communiceer duidelijk wat je doet en waar je voor staat.

Je persbericht kan je delen op Linked-in , Facebook, Twitter en Instagram. Zorg dat iedereen weet dat je bij de laatste 3 finalisten behoort. In mijn geval had ik al aardig wat goede contacten met de pers. Daarnaast ben ik geholpen door een een lid van mijn  netwerkclub die de juiste contacten bezit. Gebruik maken van een goed netwerk is naar mijn inzien van essentieel belang.

Tevens heb ik naar al mijn klanten een nieuwsbrief gestuurd met daarin het nieuws over mijn nominatie met tegelijkertijd een aanbieding van de Beauty-Award behandeling. In mijn salon heb ik uitingen van de nominatie laten aanbrengen en mijn auto compleet laten bestickeren. Ik heb er alles aan gedaan om heel Nijmegen te laten weten dat ik genomineerd ben. En dat is gelukt, ik word echt door iedereen aangesproken…………mensen zijn enthousiast en dat ervaar ik als een mooi compliment.

Mediatraining

Ik heb ooit gekscherend gezegd, tegen 2 coaches uit Amsterdam die trainingen gaven voor de Anbos, als ik genomineerd word dan kom ik naar jullie zodat jullie mij verder kunnen klaarstomen. Zo geschiedde, als ik iets beloof dan doe ik dat. In mijn geliefde mini volgeplakt met reclame reed ik naar Amsterdam en volgde daar in sneltreinvaart een mediatraining.

Goed over brengen wie je bent en wat je doet is nog niet zo eenvoudig. Twee heren stonden met twee microfoons onder mijn neus de meest lastige vragen te stellen. Hoe onaardig de vragen ook waren, ik stonk er niet in en het lukte me om niet in de verdediging te schieten maar het gesprek een andere positieve wending te geven.

Eigenlijk vond ik dit super leuk om te doen, ik kon heel goed bij mezelf blijven.

Ik krijg maar een keer de kans om mezelf goed te presenteren en aangezien ik nogal perfectionistisch ingesteld ben wilde ik de pers goed te woord staan.

Eigenlijk maakt het niet uit of je nummer 1,2 of 3 wordt, het gaat erom hoe jij overkomt op de pers en wat je doet met je nominatie!

Misschien wil ik wel liever Jim zijn in plaats van Jamai…

Comments


Gerelateerde artikelen