Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) heeft het nieuwe digitale platform Cosmedici geïntroduceerd. Het platform waarop alle cosmetisch artsen KNMG – het keurmerk voor Nederlandse cosmetisch artsen – te vinden zijn, biedt consumenten betrouwbare informatie over de artsen en behandelingen en voorziet in de mogelijkheid om vragen te stellen, complicaties te melden en direct een afspraak in te plannen.

Het keurmerk: cosmetisch arts KNMG
Of je nu een vakantie boekt, een tas of een paar schoenen koopt, of een loodgieter of dakdekker inschakelt: de kans is groot dat je keuze mede bepaald wordt door labels, keurmerken of reviews. Dit zegt immers iets over de kwaliteit. Waarom zouden we dit niet ook doen wanneer we een cosmetisch arts consulteren? Een miskoop is doorgaans minder problematisch dan een medische misser.

“De wildgroei onder het aanbod cosmetisch geneeskundige behandelingen zoals botox en fillers, waarbij onduidelijk is wie de behandeling uitvoert en of alles volgens de huidige standaard wordt uitgevoerd, leidt al geruime tijd tot een toename van complicaties en discutabele behandelingen. De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) en de overheid hebben om die reden besloten de opleiding tot cosmetisch arts KNMG te ontwikkelen en daarmee zorg te dragen voor een gekwalificeerd en gecontroleerd professional in dit specifieke vakgebied. Vervolgens wordt deze professional elke 5 jaar via visitatie, nascholing en intervisie getoetst. Nederland is daarmee het allereerste Europese land dat een speciaal getrainde professionele arts heeft voor de uitvoering van cosmetisch geneeskundige behandelingen: de cosmetisch arts KNMG”, aldus drs. Marguerite van Randwijck-Jacobze, voorzitter van de NVCG.

Het platform: Cosmedici
Iedere behandeling draagt risico’s met zich mee, zo kunnen er bijwerkingen optreden of littekens ontstaan. Daarom mag niet iedereen alle cosmetische ingrepen uitvoeren. Een schoonheidsspecialist mag bijvoorbeeld geen botox of filler injecteren. Om voor consumenten direct inzichtelijk te maken welke artsen bevoegd en bekwaam zijn voor het uitvoeren van cosmetisch geneeskundige behandelingen en ze direct toegang te bieden tot álle cosmetisch artsen KNMG van Nederland, heeft de NVCG het platform Cosmedici ontwikkeld. Hier kunnen consumenten tevens terecht voor achtergrondinformatie over cosmetisch geneeskundige behandelingen, het rechtstreeks stellen van vragen aan cosmetisch artsen KNMG, maar ook meldingen doen van een complicatie en het inplannen van een consult.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Gerelateerde artikelen