Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Heerlijk ontspannen en gewichtsloos drijven op zout water, want dat is floaten, niets meer en niets minder. Tenzij je astronaut bent is floaten de enige manier om te voelen dat je lichaam volledig vrij is van de zwaartekracht. De temperatuur van het water in de floatruimte is gelijk aan de lichaamstemperatuur. Elke spier krijgt de gelegenheid om totaal te ontspannen. Een bijzondere manier om de diepst mogelijke ontspanning te bereiken. De ervaring is vergelijkbaar met drijven op het zoute water in de Dode Zee. 

Floaten is hot

Eigenaar Rob Koene van FloatCenter Nederland: “Floaten is als ontspanningsvorm een groeiend fenomeen in Nederland.Steeds meer mensen raken bekend met de helende en ontspannende effecten van deze nieuwe vorm van therapie. Tot nu toe gebeurde floaten veelal in float tanks of float cabines. Om claustrofobisch van te worden! Bij FloatCenter Nederland doe je dit in een floatruimte: de Ocean FloatRoom. Zo groot dat je er zelfs in kunt staan. Elke float ruimte heeft bovendien een privé badkamer en kleedruimte. Niet alleen voelt dit een stuk minder claustrofobisch, je lichaam krijgt zo echt de ruimte om volledig te ontspannen.

Bewezen resultaten

Floaten stimuleert de circulatie van bloed en zuurstof. Na een tijdje daalt de bloeddruk en mentale en fysieke stress nemen af. Door een betere bloedsomloop versnelt floaten het herstel van blessures. Daarnaast verlicht het diverse huidklachten en wordt het ingezet bij stressbehandeling, burn-out en angstbestrijding. 

De effecten van floaten zijn in verscheidene wetenschappelijke studies aangetoond. Het wetenschappelijke tijdschrift Psychology and Health publiceerde recentelijk een studie van Dirk van Dierendonck en Jan te Nijenhuis waarin werd aangetoond dat floaten een positieve invloed heeft op lichaam, welzijn en prestaties. Het onderzoek toonde tevens aan dat floaten sterkere ontspannende en prestatieverbeterende effecten heeft dan andere ontspanningsmethoden zoals biofeedback en meditatie. Daarnaast hebben de effecten een positieve invloed op de stemming

Magnesium in Epsom zout

Om het lichaam te kunnen laten drijven wordt er Epsom zout aan het water toegevoegd. Epsom zout is een speciaal soort zout dat veel magnesium bevat. Magnesium is een mineraal dat nodig is voor de botopbouw, opbouw van lichaamseiwit, de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen en van belang voor het goed functioneren (strekken en samentrekken) van spieren, zoals de hartspier. Magnesium is nodig voor een goede werking van een groot aantal enzymen in de lichaamscellen en heeft een belangrijke rol in het metabolisme oftewel enzymreacties. 

Tijdens het floaten absorbeert het lichaam via de huid de perfecte hoeveelheid magnesium en sulfaten. Als het lichaam verzadigd is, dan zal het simpelweg stoppen met het opnemen van deze stoffen!

Uit onderzoek van de gezondheidsraad blijkt overigens dat er geen aanwijzingen zijn dat de gemiddelde magnesiuminname in Nederland te hoog of te laag is. Ook een tekort aan magnesium komt in Nederland niet snel voor. Een overschot aan magnesium ontstaat alleen bij gebruik van tabletten waarin magnesium zit, magnesiumzouten of mineraalwater waarin veel magnesium zit. 

Comments


Gerelateerde artikelen