Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een eigen onderneming, of je nu een schoonheidssalon hebt of een groothandel, is iets waar je eindeloos aan kunt bouwen, verfraaien en verbeteren. Het is natuurlijk de kunst om het evenwicht te bewaren tussen investeringen die direct rendabel zijn en zaken die meer op langere termijn iets opleveren.
 

Als je de media moet geloven valt er voor velen niks meer te investeren en is het einde van de wereld nabij. Crisis alom. Ik word er een beetje ziek van als ik eerlijk ben. Niet van de crisis, maar wel van het gepraat erover.

Laten we collectief het slachtofferschap boycotten: Leve het lef, de creativiteit en de vernieuwing!

 

Wij hebben enkele maanden geleden een nieuwe zaak geopend in het centrum van Maastricht. Een langgekoesterde droom die eindelijk werkelijkheid is geworden. Onze groothandel bestaat al ruim vijf jaar, maar pas nu hebben we ons willen settelen (mede door de komst van onze prachtdochter…). Iedereen verklaarde ons voor gek, wie gaat er nou in deze tijd zo'n risico nemen? Een kind en een winkel tegelijk! … Dingen komen op je pad en dwingen je simpelweg tot handelen, niet altijd gemakkelijk, wel uitdagend en het geeft een enorme voldoening om dat te doen waar je hart naar uitgaat.


Mijn motto dus: ga in je kracht staan, in de zon, letterlijk en figuurlijk en geef je niet teveel over aan doemscenario's en negatief denken! Voordat ik al te evangelisch klink; ik hou van de lente, het nieuwe leven en de eerste zonnewarmte. Het zorgt bij mij voor veel nieuwe ideeën en volgens mij ben ik daar niet de enige in.


Veel vakbeurzen worden in maart georganiseerd. De tijd waarin mensen openstaan voor inspiratie en verandering. De eersten hebben we alweer achter de rug. Enthousiaste schoonheidsspecialistes, pedicures, masseurs en andere vakmensen die genieten van de geuren en kleuren van onze producten en die zin hebben om ermee aan de slag te gaan vormen een enorme stimulans om opnieuw te investeren en de onderneming verder uit te bouwen.

Het is leuk te zien dat onze 18-jarige stagiaire met een pas gekochte behandelstoel aan huis gaat beginnen met het behandelen van vrienden en familie tegen vergoeding om zo ervaring op te bouwen en verder te groeien. Dat doet ze liever dan werken bij de Albert Heijn. In welke fase u ook bent, ik wens u veel nieuwe ideeën toe en creatief ondernemerschap om uw salon tot een succes te maken.

 

0

Reacties


Gerelateerde artikelen