Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Weet je dat er op je huid miljarden micro-organismen leven? Het gaat hierbij om bacteriën, schimmels en virussen die permanent aanwezig zijn op het huidoppervlak van een gezonde mens. Een gezonde, onbeschadigde huid vormt een ondoordringbare barrière voor deze micro-organismen. Maar door een beschadigde huid (bijvoorbeeld acne, rosacea, eczeem of algemene huidirritatie) neemt deze barrièrefunctie af, waardoor schadelijke bacteriën, virussen, schimmels en parasieten in de huid kunnen dringen. Dit kan leiden tot huidinfecties en/of systemische infecties. 

In een aantal gevallen worden de huidproblemen veroorzaakt of verergerd door de zogeheten Staphylococcus aureus (S. aureus)-bacterie. Ongeveer 30% van de mensen draagt Staphylococcus aureus altijd bij zich, vooral in de neus. 30-50% van de mensen draagt de bacterie gedurende kortere tijd bij zich en ongeveer 20-40% nooit. 

Nu is het Nederlandse Micreos er met Gladskin in geslaagd een huidproduct te ontwikkelen die deze Staphylococcus Aureus doodt en de goede bacteriën met rust laat. De werking van Gladskin is gebaseerd op de eeuwenoude, natuurlijke vijand van bacteriën: de zogeheten “faag”. Elke soort faag heeft als groot voordeel dat die zich helemaal richt op één bepaalde bacteriesoort. Met een enzym van deze faag heeft Micreos het ingrediënt Staphefekt™ ontwikkeld. Het is dit ingrediënt in de Gladskin-producten dat de ongewenste bacteriën doodt en de goede bacteriën met rust laat.

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen