Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Het vak van visagist is geweldig. Je voorziet mensen van een mooie make-up look, geeft advies op maat en je kunt vaak ook lekker creatief bezig zijn. Het is super leuk dat je van je passie je werk hebt kunnen maken en tegelijkertijd heel veel klanten blij kunt maken.

Maar het allerbelangrijkste wat er bij het vak van visagist komt kijken is de hygiëne. Zeker niet het leukste wat je kunt bedenken, maar het zou wel prioriteit nummer 1 moeten zijn! Helaas zie ik het nog steeds om me heen gebeuren dat visagisten niet genoeg aandacht besteden aan de hygiëne van hun spullen. Klanten lopen hierdoor onnodig veel risico op bijvoorbeeld een oogontsteking of koortslip. Wees je hier goed bewust van.

Kwasten en penselen schoonmaken

Was je kwasten en penselen na elke klus goed. Voor kwasten die gebruikt zijn voor poeders, zoals gezichtspoeder, blush, oogschaduw en highlighter kun je gerust gewoon water en zeep gebruiken. Poeders nemen namelijk geen bacteriën op. Je kunt hier gewoon een babyzeep voor gebruiken, die ook nog eens zacht is voor je kwasten.

Lip-penselen, foundation-kwasten en kwasten voor concealer horen daarentegen wel gedesinfecteerd te worden. Je kunt hiervoor een desinfecterende zeep gebruiken of ze schoonmaken met wat alcohol van 70%. Ook voor sponzen en beautyblenders is een desinfecterende zeep aan te raden.

Make-upproducten hygiënisch houden

Aan poederproducten hoef je niets te doen, deze nemen geen bacteriën op. Je kunt er wel af en toe met een droge tissue overheen gaan om de bovenste laag netjes te houden.

Oogpotloden zijn erg bacteriegevoelig en dienen dus ook heel goed schoongehouden te worden. Slijp na elk gebruik de punt, zodat het gebruikte deel weg is en zorg er ook voor dat de puntenslijper met 70% alcohol wordt gereinigd.

Gebruik mascara nooit rechtstreeks uit de houder met het bijbehorende borsteltje. Hier zijn wegwerpborsteltjes voor of je gebruikt een mascarapenseel die je steeds tussendoor reinigt met een speciale kwastenreiniger. Ga nooit met een gebruikt borsteltje in de mascara!

Gebruik lippenstift of gloss ook nooit rechtstreeks op de lippen. Het is beter om met een spateltje iets af te schrapen en daarna met een penseeltje op de lippen aan te brengen. Wil je de lippenstift toch liever rechtstreeks op de lippen aanbrengen dan kun je deze dopen in 70% alcohol en er vervolgens een tissue overheen halen. Doe dit dan ook altijd na gebruik. Met een penseeltje rechtstreeks van de lippenstift gebruiken is ook af te raden aangezien het penseel dan met zowel de lippenstift als de lippen in aanraking komt. Voor een lippenpotlood geldt ook weer dat je hem steeds tussendoor moet slijpen en de puntenslijper moet schoonhouden met 70% alcohol.

Meerdere personen na elkaar opmaken

Moet je meerdere personen na elkaar opmaken dan is het niet noodzakelijk om meerder kwastensets te gebruiken, al is het wel handig om in ieder geval een extra poederkwast te hebben. Zorg er in ieder geval wel voor dat je tussendoor altijd je kwasten goed schoonmaakt met een speciale kwastenreiniger. Een gebruikte kwast gebruiken bij een volgende klant is echt ‘not done’. Je doet wat kwastenreiniger op een tissue en maakt de kwasten goed schoon. Een kwastenreiniger droogt snel zodat je vrijwel meteen erna weer aan het werk kunt.

Dit artikel is geschreven door  visagist Bianca van Zon.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen