Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Nederlandse vrouwen zijn bepaald geen fanatiekelingen als het om gezichtsreiniging gaat, zo blijkt uit recent onderzoek van Demak’Up. Slechts 32% van de vrouwen reinigt pas ’s-ochtends haar gezicht, meer dan de helft gaat wekelijks naar bed zonder haar make-up te verwijderen en we (82%) hebben kennelijk niet meer dan twee minuten nodig om de boel schoon te maken. En, als we onze huid reinigen, dan zijn niet rimpels maar onzuiverheden de voornaamste reden is dat we ons gezicht schoonmaken. Slechts 33% reinigt tweemaal daags haar gezicht.

Hoe reinigen?

Als we het gezicht reinigen, hoe dan?  Voor 31% van de Nederlandse vrouwen bestaat het dagelijkse beauty ritueel nog altijd uit wassen met water. Verder gebruiken we watjes en ‘huismerk’ lotion of tonic (27%), een facewash (18%), water en zeep (11%) of vochtige doekjes (9%).

Toch zijn we best tevreden met onze gezichtshuid, al zou het volgens de helft van de Nederlandse vrouwen wel beter kunnen. Eén probleem, we weten niet zo goed hoe. Reinigingstechnieken, D.I.Y. tips, tutorials, bijna een op de twee Dutchies heeft er behoefte aan. En volgens de cijfers mag die sturing ook wel wat jeu krijgen. 

Ook in jouw klantenkring zal er veel te verbeteren zijn als het om gezichtsreiniging gaat. Ligt hier niet een hele mooie taak voor de beautyprofessional? Jij bent immers de deskundige op dit gebied. Geef tips, adviseer de juiste producten voor een goed reinigingsritueel. Vertel waarom het zo belangrijk is

Comments


Gerelateerde artikelen