Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een paraffinebehandeling is een geliefde behandeling als het buiten wat kouder wordt. Paraffine is toepasbaar op handen en voeten, maar wat veel mensen niet weten is dat je het ook kunt gebruiken als gezichtsbehandeling. De luchtvochtigheidsgraad wordt dan immers lager. Daarnaast doen de temperatuurswisselingen tussen warme lucht binnenshuis en de kou van buiten de huid geen goed. Het gevolg: een schrale, droge huid. Door middel van paraffine wordt de vochtigheidsgraad van de huid verbeterd.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een paraffine bad?

Paraffine warm je op in een paraffine bad. Deze zijn te koop in verschillende vormen en maten. Een paraffine bad hoeft niet duur te zijn. Let er echter wel op dat je de temperatuur zelf in kunt stellen en dat je het apparaat goed schoon kunt maken. Het is verstandig om voor handen, voeten en het gezicht een verschillend badje te gebruiken in verband met hygiëne. Voor het gezicht kun je ook een eenvoudige flessenwarmer kopen. Deze zijn stukken goedkoper in aanschaf.

Hoe pas je een paraffine behandeling toe?

Handen of voeten
Handen en voeten kunnen eenvoudig in het paraffinebadje gedompeld worden, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van een gezichtsbehandeling. Houd rekening met hand- en voetschimmel. Gebruik daarom altijd een desinfectans. Wikkel voeten eventueel in plastic folie voordat je deze in paraffine dompelt.  Schimmels zijn eenvoudig over te brengen en voelen zich thuis in een warme, vochtige omgeving. Wanneer je klaar bent, haal je de handen of voeten uit de paraffine. Wanneer de paraffine is opgedroogd, kun je deze “afpellen”

Gezicht
Een paraffinemasker breng je op het gezicht aan met een waaierkwast. Je brengt telkens een streek aan op het gezicht voor een egaal effect. Ga door totdat je een stevige laag hebt aangebracht. Laat het gebied rondom de ogen en wenkbrauwen vrij. Je kunt het masker echter wel op de lippen aanbrengen. Vraag aan de klant of zij dit wil. Laat het masker 5 tot 10 minuten inwerken. Paraffinemaskers zijn niet geschikt voor een gestuwde huid.

Gebruik bij een paraffinemasker altijd een geringe hoeveelheid paraffine, zodat je bij iedere klant nieuwe paraffine kunt gebruiken. Maak daarnaast je maskerkwast na iedere behandeling goed schoon met desinfectans. Schaf desnoods meerdere waaierkwasten aan.

Dit artikel is geschreven door Inge de Munnik

Comments


Gerelateerde artikelen