Verbeter de huid met peelings

Behandeltips | 4831 keer bekeken
Verbeter de huid met peelings

Soms biedt een gezichtsbehandeling niet voldoende stimulans om het beoogde resultaat te behalen en kan het nodig zijn een stapje verder te gaan door een peeling te gebruiken. Niet alleen worden oneffenheden zoals rimpeltjes, acne of littekens minder zichtbaar, een peeling werkt ook stimulerend voor de huid en gaat het verouderingsproces tegen. Het is een goed middel voor huidverbetering. Het gelaat, de decolleté, de handen en de armen kunnen samen behandeld worden. Deze geconcentreerde huidvernieuwingsbehandelingen zijn perfect om in deze tijd van het jaar te gebruiken. Het is heel belangrijk dat je de klant vooraf vertelt hoe de procedure in zijn werk gaat en welke resultaten ze mag verwachten. Zeker als het de eerste keer is!

Soorten peelings

Er zijn verschillende soorten chemische peelings zoals de glycolzuurpeelings, melkzuurpeelings of fruitzuurpeelings. Elke soort heeft een eigen werking. Daarnaast variëren de peelings in sterkte. Met de lichtere peelings heb je wat minder spectaculaire resultaten maar wel een korte herstelperiode. Met diepere peelings kun je een duidelijk resultaat laten zien, maar is er een langere herstelperiode nodig.  Als je deze producten in je salon wil gebruiken is het belangrijk dat je de huid van je klant goed kent en dat je weet welke peelings je het beste daarbij kunt inzetten. Als je de producten verkeerd gebruikt kan het nadelige gevolgen hebben. Daarom vinden de meeste leveranciers van peelings het essentieel dat je een goede training gevolgd hebt.

Soorten chemische peelings in de schoonheidssalon

Fruitzuurpeeling Bij een fruitzuurpeeling wordt een fruitzuur op de huid gebracht die vervolgens gedurende een bepaalde tijd de huidcellen gaat losweken. Afhankelijk van de tijd van inwerken, worden meer of minder huidlagen verwijderd.  Een fruitzuur peeling is een lichte peeling die de huid een frisser karakter geeft en de fijne lijntjes vermindert. Na de peeling kan de klant bij wijze van spreke meteen weer aan het werk. De peeling moet meerdere malen worden herhaald om een goed resultaat te behalen.  

Glycolzuurpeeling Een medische peeling op basis van glycolzuur maakt de huid gladder en verfijnt de poriën. De behandeling is ideaal voor de acné-gevoelige en/of vette, dikkere huidtypen.

TCA-peeling Een TCA-peeling is een chemische peeling die fijne rimpeltjes laat vervagen. Ze helpt ook voor het verbleken van pigmentvlekjes. Na de behandeling zal de huid rood worden, gaan schilferen of korstjes vertonen. Het uiteindelijke resultaat - een nieuwe, frissere, gladdere huid - wordt in de weken daarna zichtbaar. Na ongeveer drie maanden is het eindresultaat bereikt.

Bespreek de peeling met de klant

Bespreek met de klant welke peeling je gaat gebruiken, welk resultaat ze mag verwachten en wat ze ervan zal gaan voelen. Zeker in het najaar of de winter is de chemische peeling een prachtig hulpmiddel om goede resultaten te behalen.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
  • Mikel Steyn
    08.01.2015 - 10:13 uur | Mikel Steyn

    Zeker een goed artikel. Ik mis eigenlijk de informatie dieper ingaand op fruitzuurpeelingen. Het is best achterhaalt om met enkel een fruitzuur te werken. Bij de medische peelingen de Glycolzuur te noemen is ook kort door de bocht. Verschillende groothandels bieden juist meer peelingen aan. Azelan is bv specifiek voor acne in te zetten en de Glycol juist meer voor depigmentatie. Hier had ik graag wat meer informatie over gelezen. Alsnog een leuk en interessant artikel!

  • Cléophée Van Wigcheren
    21.12.2014 - 14:16 uur | Cléophée Van Wigcheren

    Goed artikel over chemische peelingen, nu mis ik alleen nog informatie over de biopeelingen. En dat terwijl biopeelingen een heel groot marktaandeel hebben t.o.v. chemische peeling.