​Nagelspinsels naar aanleiding van de Nationale Nagelstudio Battle

Behandeltips | 1586 keer bekeken
​Nagelspinsels naar aanleiding van de Nationale Nagelstudio Battle

De Beautyspot.nl trade edition is weer voorbij. Hoe heb jij de beurs ervaren? Heb je leuke, nieuwe producten, trends en technieken ontdekt? Ik had hier zelf helaas geen tijd voor. Ik was met maar één doel op de beurs namelijk samen met collega (nagel)styliste en blogger Esther van Elaness en Nails to Have op de Nationale Nagelstudio Battle jureren, die op zaterdag en zondag 9 en 10 april jongstleden gehouden werden.

Deze wedstrijden werden voor het eerst georganiseerd door Beautyspot. Misschien waren er om die reden niet heel veel aanmeldingen. Ik heb begrepen dat alle tips, tricks, aanbevelingen en dergelijke die gegeven zijn omtrent de organisatie van de wedstrijd worden meegenomen zodat het merendeel volgend jaar, mocht de wedstrijd weer georganiseerd worden, alleen maar beter zal gaan. Hopelijk komen er dan ook meer aanmeldingen binnen. De deelnemers die er waren hebben heel hard hun best gedaan. Bij deze nogmaals mijn felicitaties aan alle deelnemers en winnaars!

Ook waren er een aantal presentaties. Die van Anna Noosin, blogger, vlogger, auteur van 'On Top' en oprichtster van NSMBL, heb ik helaas gemist wat ik wel jammer vond. Hebben jullie haar presentatie bijgewoond? En wat vonden jullie ervan?

Wel heb ik de presentatie van David  Fowler & zijn vrouw Stefanie mee gemaakt. Wat een talent en wat een strakke voorbeeldnagels werden er gezet. Ik vond het super! Ik werd ook aan het denken gezet. David vertelde en Stefanie liet zien, dat als je een wedstrijd nagel inkort, je een salon nagel over houdt. Daar ben ik het deels wel en deels niet mee eens.

Een wedstrijd nagel is zeer dun, volgens de standaard zoals Stefanie liet zien, zo dun als papier.

Maar ik kan me zo voorstellen dat als je een klant die ruim vier weken met haar nagels moet doen, een nagel zo dun als papier geeft, deze geen lang leven heeft. Ook al zit de apex correct en houden ze zich strikt aan onze verzorgingsregels van onder andere smeren met olie, dan nog kun je deze nagels niet als gereedschap gebruiken en afwassen en tuinieren met zal moeten gebeuren met handschoenen aan.

Ik heb tijdens mijn opleiding de volgende tip mee gekregen; "als je elke set in je salon zet zoals je een wedstrijd set zou zetten dan heb je een nagenoeg perfecte set salonnagels." Dus met andere woorden, een wedstrijd nagel is gelijk aan een salonnagel. Maar de criteria voor een wedstrijdnagel was qua dikte wel anders, namelijk de dikte van een creditcard, en dat is een stuk dikker dan papier dikte..... Toch?

Ik vraag me dan ook af wat er nu, anno 2016, wordt aangeleerd door de opleidingscentra en bij wedstrijdtrainingen? De creditcard dikte of de papier dikte? Is de papier dikte een criteria die internationaal wordt aangehouden? En welke dikte houd jij aan tijdens je werk in de salon? Laat het me vooral weten, ik ben echt erg benieuwd.

Ook viel het Esther en mij op dat de apex, ook wel bolling van de nagels genoemd, tijdens de wedstrijden acryl bij veel deelnemers niet op het stresspunt lagen, maar een stuk verder naar achter was geplaatst. De apex hoort op het stresspunt te liggen, dus op de plek waar de nagel de grootste kans heeft om te breken, niet iets voor je French als je van een French manicure uit gaat. Bij een nabehandeling wordt de bolling dan weer hersteld omdat deze is uitgegroeid en verder op de nagel ligt.

Bij de meeste nagels lag de apex dicht bij het eponychium, (in de volksmond nagelriem) of eigenlijk tussen het eponychium en het stresspunt. Ik zie dit ook heel vaak op social media zoals Instagram en Facebook voorbij komen. Het kan logisch zijn; plaats de apex wat meer naar achter en op het moment van opvullen, 3 à 4 weken later, zit hij precies goed. Het enige nadeel hiervan is dat je vooraf natuurlijk meer kans hebt op breuken.

Hierbij vraag ik me af; is dit een trend? Is het nu ‘hot & happening’ om de apex voor het stresspunt te plaatsen of is dit een nieuwe techniek en/of methode? Wat heb jij tijdens je opleiding geleerd? En hoe plaats jij de apex? Leg jij hem bij een nieuwe set voor of op het stresspunt?

Wij (ik mag in dit geval ook namens Esther spreken) kijken uit naar jullie antwoorden en meningen over het bovenstaande.

Tot volgende maand!

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (6)

Reageren
 • Debbie Hehanussa
  11.05.2016 - 10:45 uur | Debbie Hehanussa

  Hi Saida,

  Dank je wel voor jou reactie.
  Laten we eerst zeggen dat het super is dat je verschillende aspecten aanhaald binnen ons vak. Het is altijd fijn om met collega's te kunnen discussieeren over ons vak.
  Soms ben je het met elkaar eens en soms niet en dat hoort ook zo.
  Verschillende de mensen, verschillende meningen en verschillende interpretaties wat het ook is dingen kunnen als je schrijft anders overkomen dan dat je ze misschien bedoeld.

  Ik ben blij om te lezen dat het niet de bedoeling was om iemand in diskrediet te brengen. Ik heb alleen niet beweerd dat je gezegd hebt dat David en steffie het fout hebben zoals je in je reactie schrijft. Ik heb alleen mijn punt van interpretatie gegeven en hoe de column overkwam bij mij en meerdere collega's.

  Het was absoluut geen persoonlijke aanval op jou maar op het onderwerp. Ook ik hou niet van zeiken en andere in diskrediet brengen maar ik hou wel enorm van openheid, rechtvaardigheid en eerlijkheid en daarom heb ik je in alle eerlijkheid mijn reactie gegeven en ik waardeer het dat jij dat je een reactie terug hebt gegeven.
  Ik begrijp uit je antwoord, dat je juist schrijft zodat stylistes kunnen reageren. Ik hoop ook dat je begrijpt dat ik daarom juist gereageerd heb met inderdaad mijn interpretatie op de column en mijn antwoord op de vragen. Zoals ik eerder zei; niet iedereen heeft de zelfde mening daarom hou ik zo van feiten.

  Laten we vooral niet vergeten dat het nagellak een heerlijk vak is.
  En dat het fijn is dat we mensen zoals jij hebben die hier en daar nog al eens een gevoelig onderwerp aan durven te snijden.

  Jij ook een hele fijne dag Saida en succes met vervolg van je column.

  Groetjes,
  Debbie

 • 11.05.2016 - 10:11 uur | Saida Kouwenhoven

  Hoi Jolanda,

  Ik heb jou in een PB een reactie gegeven. Ik neem aan dat dit voldoende was anders had ik vast nog wel wat gehoord.

 • 11.05.2016 - 10:08 uur | Saida Kouwenhoven

  Hoi Debbie,

  Hier eindelijk mijn reactie. Als ik jouw reactie zo lees dan is het mijns inziens geen kwestie van goed luisteren maar van interpretatie. Luisteren heb ik gedaan, goed zelfs. Ik vind het jammer dat je vindt dat ik David en Stefanie Fowler in diskrediet breng. Ik heb in mijn column niet geschreven dat wat zij doen verkeerd is, zoals jij beweerd. Ik heb aan gegeven dat ik vragen heb naar aanleiding van hun presentatie. Dat is heel wat anders dan beweren dat ze iets fout doen of zeggen. (Kwestie van interpretatie, zo blijkt) Kennelijk heb ik hun presentatie anders opgevat dan jij. Als jij hebt geleznndat ik maan in diskrediet breng, dan is dit zeker niet de bedoeling geweest. Ik schrijf niet om mensen in diskrediet te brengen, af te 'zeiken' of in kwaad daglicht te zetten. Sterker nog, daar houd ik niet van en zo zit ik niet in elkaar.

  De discussie over de wedstrijdnagel waar de klant de deur niet mee uit kan.... Ja idd, die heb ik weer opgeroepen. Waarom? Omdat dat een van de redenen is waarom ik schrijf. Ik schrijf om mijn collega's en lezers informatie te geven waar ze hopelijk wat aan hebben, zoals o.a. mijn MMA column. Ik schrijf om mijn collega's en lezers te triggeren en aan het denken te zetten over onderwerpen waar iedereen anders over denkt of waar niemand het over heeft, zoals de artikelen over ziek zijn en zzp-er zijn en kinderen in de salon. Ik schrijf over mezelf en over hoe ik tegen zaken in de nagelbranche aan kijk zoals bovenstaande column.
  Dat dit reacties zoals de jouwe oproept, waarbij je je mening geeft, is wat mij betreft de bedoeling. Ik heb ook in het artikel aan gegeven dat ik graag van mijn collega's
  hoor hoe zij erover denken. En daarbij ligt het er zeker aan hoe men mijn column interpreteert.

  Wat mij betreft heb ik geen conclusies getrokken, juist niet. Ik geef aan dat ik aan het denken werd gezet door hen. En ik heb vragen gesteld. "Hoe denken jullie erover? Hoe doen jullie dit? Wat hebben jullie geleerd en hoe voeren jullie de plaatsing van de apex uit? Is dit een trend? Ik hoor graag jullie mening en antwoord hierover. "
  Dit zijn vragen, geen conclusies. Zover ik kan terug lezen heb ik geen lijnen getrokken en gezegd dat eea een trend is. Ik hen de vraag gesteld: "is dit een trend?"
  Ik ben mij zeer bewust van hoe hard mijn collega's trainen voor wedstrijden en ik weet ook wat het inhoudt om een wedstrijdnagel te maken. Daarnaast respecteer ik al mijn collega's en wens iedereen alle goeds. Waarom? Omdat we samen een passie hebben en delen, nagels! En alles wat daarbij komt kijken. Wij als stylistes houden van hetzelfde, we hebben van onze hobby en passie ons beroep gemaakt. We maken graag klanten blij met een mooie set nagels. We willen onszelf blijven verbeteren. En daarbij hoort wat mij betreft ook mezelf bloot geven, opschrijven wat ik denk, vragen stellen, hoe denken mijn collega's over bepaalde zaken? Hoe gaan mijn collega's om met situaties? Zo kunnen we ook van elkaar leren.
  Fijne dag Debbie!

 • Saida Kouwenhoven
  27.04.2016 - 17:21 uur | Saida Kouwenhoven

  Beste Jolanda en Debbie,
  Ik heb jullie reactie vluchtig gelezen. Zodra ik weer beter ben zal ik ze goed doornemen en een reactie geven. Fijne dag nog. Groet Saida

 • 26.04.2016 - 12:52 uur | Jolanda Walburg

  Hey Saida,

  Ik had graag mee willen doen aan de wedstrijd gelpolish op zondag. Ik had me netjes via de site ingeschreven. Even later werd ik gebeld door een dame van de jaarbeurs dat deze wedstrijd helaas vol zat. Ik kon zaterdag nog wel meedoen of aan de acrylwedstrijd op zondag. Ik zet weinig acryl, dus dat was voor mij geen optie.
  Ik vond het erg jammer dat ik niet mee kon doen met gel.
  Uiteraard was ik zondag op de beurs om de deelnemers aan te moedigen en wat schept mijn verbazing er deden slechts 5 deelnemers mee aan de wedstrijd gelpolish. Er was zelfs nog een tafel leeg?
  Op de beursvloer hoorde ik van andere stylistes die mee wilden doen, dat ze ook de mededeling hadden gekregen dat het vol zat.
  Het is natuurlijk mooi om een volle wedstrijd vloer te hebben, maar dat moet je geen aanmelding gaan afwijzen en vervolgens zeggen dat er weinig aanmeldingen waren.

  Een gemiste kans en hopelijk een goede les voor volgend jaar.

 • Debbie Hehanussa
  26.04.2016 - 11:20 uur | Debbie Hehanussa

  Hi saida,

  Ik was een van de deelnemers en vond het hartstikke leuk om mee te doen.

  Toch vind ik jou stukje hierboven niet helemaal fair en eigenlijk ook wel een beetje aanstotend tegen nagelstylistes die heel hard trainen voor wedstrijden.

  Als je goed naar Stefanie en David hebt geluisterd had je ook gehoord dat als je de wedstrijd nagel inkort naar een lengte van een salon nagels je een mooie salon nagel overhoudt die creditcard dik is.
  Dus dat de salon nagel papier dikte moet zijn is niet gezegd en een totale mis opvatting!
  David en Stefanie draaien al zo lang mee in deze wereld en David heeft aan het begin gestaan van alles wat wij als nagelstylistes hedendaags weten over nagels. Het is niet netjes om hen zo in discretie te brengen.

  Een wedstrijd nagel van gemiddeld tussen de 26 en 36 mm is lang en moet papier dun zijn. Dit is technisch gezien het moeilijkste wat er is en dat op 10 nagels en allemaal even gelijk en dun! Dit is zo moeilijk dat je hier voor heel lang moet trainen en heel veel tijd voor nodig hebt! Maar als je deze techniek beheerst kun je iedere nagel wel aan en je deze perfectie kun je alleen nog maar doorvoeren in je salon.

  Die eindeloze discussie dat een klant niet met wedstrijdnagels de deur uit kan..... Kom op zeg!! Iemand die aan wedstrijd dansen doet loopt toch ook niet in zijn glitterpak op zaterdag avond in de kroeg te dansen.
  Wedstrijdnagels zijn voor wedstrijden en na de wedstrijd korten we de nagels in.... Ligt de apex prachtig in het midden van de nagel en is hij creditcard dik en komen de modellen na 6 weken... Ja echt!!! Na 6 weken!!! Terug en zitten de nagels er nog steeds prachtig op!!

  Waar een apex moet liggen zijn de meningen over verdeeld. Het het is altijd een balans tussen de natuurlijke nagel en de lengte van de kunstnagel. En gemiddeld kom je dan uit tussen de 25 en 50% van de gehele (natuurlijke) nagel hoort je Apex te liggen.

  Je schrijft jou stuk op basis van een persoonlijke opvatting wat natuurlijk prima is als je blogt maar als je dan andere verteld dat zij het in jou ogen verkeerd doen moet je wel je verhaal met feiten onderbouwen.

  Als het strespunt in zone 3 ligt zoals bij veel mensen en zoals bij mij zelf en ik leg daar de apex dan breekt mijn nagel in nog 2 weken. Als ik de apex in het midden leg van de natuurlijke nagel dan geef ik hem de sterkte van een brug!! Ondanks dat het stresspunt dus ergens anders ligt.

  Kijk maar naar een brug... Een structureel hoogstandje. Je hebt ze plat, je hebt ze hoog, je hebt ze lang en je hebt ze kort maar 1 ding hebben ze allemaal en dat is een boog, ronding, apex of hoe je het ook wilt noemen en deze ligt altijd op het punt waar het de meeste sterkte nodig heeft om de druk te kunnen dragen en dat het is om en naar bij het midden! Dus rond de 50%.

  Dus bij een wedstrijd nagel lijkt hij in eerste instantie ver naar achter te liggen door de lengte maar als hij ingekort wordt naar salon ligt hij netjes waar hij moet liggen. Op de helft van de natuurlijke nagel.

  Apexen die in het nagelriemen gebied liggen tja ben ik met je eens dat die niet op de juiste plaats liggen vanwegen het bovenstaande verhaal. Wat overigens geen mening is maar echt onderbouwd is door bouwkunde.

  Ik wil absoluut geen onrust zaaien of jouw blog te niet doen.
  Maar ik denk echt dat je te voorbarig bent geweest met je conclusie trekken.

  Zolang je niet weet wat het inhoud om een wedstrijdnagel te maken en hoe daar technisch zo zorgvuldig mee omgegaan wordt en enorm hard op getraind wordt kun je niet zomaar een lijn trekken en zeggen dat het een trend is.

  Een trend is een kleur of een design. Niet de onderbouwing van een nagel. Ik kan niet spreken voor andere merken maar voor ons eigen merk kan ik zeggen dat alles wat wij leren over design structureel of cosmetisch is onderbouwd door professionals die niet alleen werkzaam zijn in de nagelbranch.

  Ik kan alleen maar hopen dat de andere merken het zelfde doen.

  Debbie.