Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Over columns en meningen 

Beautyspot.nl is een platform voor de professionals in de brede beautybranche. We verzamelen content vanuit de markt, laten velen specialisten hun eigen ervaringen en meningen delen via columns en we bieden ruimte aan leveranciers die de ondernemers en vakmensen in de branche willen bereiken. De artikelen bevatten soms achtergrondinformatie, soms tips, soms verslagen en soms meningen. Vooral de columns van onze Beautyspotters zijn hier heel geschikt voor het geven van een opinie, een bekend journalistiek verschijnsel. We houden ervan om onze lezers te prikkelen en horen graag jullie mening over de onderwerpen. De discussie aanzwengelen is iets dat we graag doen. 

Maar soms gaat het mis. Een artikel wordt met een andere intentie geschreven dan dat het gelezen wordt. De lezer mist feiten of denkt totaal anders over het onderwerp. Dat kan en dat mag, maar het moet niet leiden tot een chaos aan reacties die ‘op de man’ worden gespeeld. Dat is de reden dat we de gepubliceerde column van één van onze Beautyspotters hebben verwijderd van onze kanalen. De woorden die ze koos om haar zorg uit te spreken over ontwikkelingen binnen de branchevereniging, waar aanstaande maandag een extra ALV is ingelast, vielen verkeerd bij veel collega’s in de branche. Haar intentie van het artikel was niet om ‘een goede’ of ‘een kwade’ aan te wijzen, maar om aan te geven dat er veel speelt. En dat dit wat haar betreft niet goed is voor ons vakgebied, omdat het nog meer onrust geeft dan we al hebben met alle ontwikkelingen op het gebied van wetgeving. Waarom heeft de redactie van Beautyspot.nl dan toch besloten om de column te verwijderen? Omdat we een discussie altijd aanmoedigen, maar er teveel kritiek op was. Kritiek waar we iets mee konden, maar ook kritiek waar we minder mee konden. 

Beautyspot.nl is een openbaar online platform waarin we eenzelfde functie hebben als een vakblad. Net als de vakbladen, kan ook een consument meelezen op Beautyspot.nl. Zij kunnen geen Beautyspotter worden, daar heb je een KvK-nummer voor nodig, maar wel gewoon meelezen. Omdat Beautyspot.nl online én gratis is, is dit natuurlijk meer toegankelijk dan een geprint magazine waar je (veelal) voor betaalt. Desalniettemin is de functie van Beautyspot.nl wel business-to-business en hebben we journalistieke uitgangspunten, net als de geprinte vakbladen. Dit betekent dat de inhoud geschreven wordt richting onze vakdoelgroep, ook over ontwikkelingen in de branche. Wanneer volgende week maandag de ledenvergadering van de branchevereniging is geweest, houden we je graag op de hoogte van de stand van zaken. Vanuit de redactie met een artikel vol feitelijke achtergronden en wellicht in een column met de opinie van de auteur. 

We zijn met Beautyspot.nl volop in ontwikkeling. Heb je tips voor de redactie, ideeën voor verbetering of wil je zelf columnist worden? Stuur dan een mailtje naar info@beautyspot.nl. We zijn blij met alle input! 

Hartelijke groeten, 

Team Beautyspot

0

Reacties


Gerelateerde artikelen