Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een microneedling-behandeling kun je toepassen bij meerdere indicaties. Hierdoor is deze behandeling erg goed inzetbaar in de praktijk. Wat zijn die indicaties en wat zijn de resultaten?

Twee soorten rollers
Er bestaan twee soorten rollers; afhankelijk van de grote van het te behandelen gebied kies je voor een kleine of een grote roller. De kleine roller heeft ongeveer 50 naaldjes en de grote roller ongeveer 200 naaldjes, variërend van 0,2 tot 3 mm. Hiermee wordt de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, waardoor de huid sterker, soepeler, dikker en egaler van kleur wordt.

Werking
De roller met naaldjes rol je op een bepaalde manier over de huid. Afhankelijk van de indicatie kun je meerdere keren over de huid rollen voor een beter resultaat. Deze kleine naaldjes zorgen voor microscopische gaatjes in de huid, die een ontstekingsreactie veroorzaken. De huid ziet dit als een wondje, waardoor zij zich gaat herstellen (proliferatiefase). Op korte termijn wordt de doorbloeding van de huid beter, er wordt vocht aangetrokken en er vormt zich een lichte zwelling waardoor de huid er strakker en gladder uitziet. Op langere termijn zorgt het herstel van de huid voor de aanmaak van collageen en elastine.

Indicaties
Microneedling kan toegepast worden bij de volgende indicaties:
-Fijne lijntjes en rimpels
-Littekens, bijvoorbeeld acne, hypertrofisch en atrofisch
-Striae
-Huidverstrakking
-Zonbeschadigde huid
-Grove poriën

Resultaat
De huid heeft ongeveer 28 dagen nodig om te herstellen. In deze periode delen de cellen zich en worden het collageen en de elastine geactiveerd. Het duurt dus minstens 28 dagen voordat je definitief resultaat ziet. Daarnaast geldt dat voor elk van bovenstaande indicaties er meerdere behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. Tussen elke behandeling moet minimaal vier weken zitten, omdat anders de huid te intensief belast wordt. Om het resultaat te verhogen, kan de klant zelf een roller aanschaffen voor thuisgebruik met een naaldlengte van 0,2 mm. Ook hierbij geldt dat deze thuisbehandeling niet te vaak mag worden uitgevoerd. Overmatig gebruik kan namelijk lijden tot een chronisch ontstekingsproces, waardoor de huid wordt verzwakt en er juist een versnelde huidveroudering plaatsvindt. Daarnaast zijn er veel apparaten in omloop die schade aan de huid aanrichten, omdat de naaldjes kunnen afbreken omdat ze niet uit chirurgisch staal bestaan of doordat de verhouding van de naaldjes onderling niet klopt. De apparaten die ISO-gecertificeerd zijn, zijn goedgekeurd en medisch inzetbaar.

Aanvullende behandelmethoden
De behandeling is in sommige gevallen goed te combineren met microdermabrasie, chemische en TCA-peelings. Ook kun je tijdens de behandeling kiezen voor een bepaald serum om de werking van de roller te ondersteunen, aangezien door de kleine gaatjes in de huid het serum beter wordt opgenomen. De behandeling dien je altijd af te sluiten met een zonnebrandcrème, omdat de eerste vier weken de huid minder in staat is om zichzelf te beschermen tegen de zon.

Microneedling is een breed inzetbare behandeling die vraagt om een secure behandeltoepassing, waarbij je strikte adviezen over thuisgebruik moet geven aan de klant.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen