Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Zoals de naam al doet vermoeden wordt met microdermabrasie de huid (derma) opgeschuurd (brasie) door middel van kleine (micro)kristallen. Het is een behandeling waarbij meerdere gebieden tegelijk behandeld kunnen worden.

Werking microdermabrasie

De microkristallen zorgen voor een mechanische peeling om heel oppervlakkig een laagje van de huid weg te schuren. Deze microkristallen worden met een bepaalde kracht op de huid geblazen en vervolgens direct weer afgezogen. De kristallen zijn gemaakt van aluminiumoxide en geven geen reactie op de huid. Deze behandeling stimuleert de celvernieuwing en het onderhuids bindweefsel/collageen en verbetert de bloedcirculatie, doordat het microdermabrasie-apparaat vacuüm zuigt op de huid. De intensiviteit van de behandeling wordt mede bepaald door de kracht van het vacuüm en de hoeveelheid kristallen. Afgezien van het behandelniveau, zal de behandeling al dan niet gevoelig zijn. Het behandelniveau kan afhankelijk van de indicatie op het apparaat worden ingesteld.

Indicaties en contra-indicaties

Microdermabrasie kan toegepast worden op alle huidtypen (Fitzpatrick I tot en met VI). De indicaties die behandeld kunnen worden zijn: rimpels, huidveroudering, pigmentvlekjes, acnelittekens, zonschade, rokershuid, grove poriën, grove huidstructuur en een futloze huid. Bij actieve acne wordt microdermabrasie niet toegepast, omdat de papels en pustels open gaan door de vacuümkracht en de kristallen, waardoor de bacteriën zich verspreiden en de acne wordt verergerd. Open wondjes en een herpes simplex (koortslip) zijn een tijdelijke contra-indicatie totdat dit genezen is. Bij rosacea, teleangeactasiën (vaatjes) en eczeem moet je voorzichtig zijn. Hierbij geldt dat er een lage vacuümkracht moet worden ingesteld en weinig kristallen moeten worden gebruikt.

Na de behandeling

De huid is rood na de behandeling en kan strepen vertonen. Meestal is deze roodheid de eerste 12 tot 24 uur zichtbaar, vervolgens verdwijnt dit. De huid kan na de behandeling gekalmeerd worden en aanbevolen crèmes kunnen worden gebruikt. Na een microdermabrasie-behandeling is de huid minder in staat om zichzelf te beschermen tegen de zon, waardoor een hoge zonbescherming noodzakelijk is. Wanneer je in de zomer wilt blijven behandelen, geef dan je klant een goede voorlichting over de zon en zonbescherming. De klant mag tot drie dagen na de behandeling geen retinoïden, fruitzuren (AHA’s) of benzoylperoxide gebruiken, omdat de huid hier te gevoelig op reageert. Het resultaat is pas na verschillende behandelingen zichtbaar. Afhankelijk van de indicatie zijn er ongeveer 5 tot 12 behandelingen in kuurvorm nodig.

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen