Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Microdermabrasie polijst de huid en maakt naar gladder en jonger. Grootste voordelen? De behandeling gaat snel, is pijnloos en geeft direct zichtbaar resultaat. 

Microdermabrasie is in feite een oppervlakkige peeling. Met behulp van geavanceerde apparatuur worden kleine kristallen van aluminiumoxide op de huid geblazen en weer weggezogen. De kristallen beschadigen de huid niet, maar nemen wel de dode huidcellen van de bovenste laag mee. Er wordt dus een zeer dun laagje van de huid verwijderd. Dit slijpen of polijsten is nauwkeurig in te stellen, zodat elk huidtype en elk lichaamsdeel op maat behandeld kan worden. 

Verschil microdermabrasie en medische darmabrasie

Er is een duidelijk verschil tussen microdermabrasie en (medische) dermabrasie. De laatste wordt uitsluitend gedaan door een arts, met name om tatoeages of diepe rimpels te verwijderen. Deze intensieve behandeling wordt gedaan onder plaatselijke of algehele verdoving en kent een lange hersteltijd.

Voor wie

Een vermoeide, matte of verouderde huid heeft zeker baat bij microdermabrasie. Fijne lijntjes en rimpeltjes kunnen met de behandeling verminderd worden. Ook bij grove of verstopte poriën, een onregelmatige teint, acnelittekens en pigmentvlekken wordt een goed resultaat bereikt. In tegenstelling tot oppervlakkige peelings (die vaak als pijnlijk of branderig worden ervaren) is microdermabrasie een aangename en ontspannende behandeling die volkomen pijnloos verloopt.

Direct resultaat

Microdermabrasie geeft al zichtbaar effect na één behandeling. Klanten merken dat hun huid gladder en zachter aanvoelt, dat de poriën verfijnd zijn en de teint gelijkmatiger is. Ook de celvernieuwing en de doorbloeding worden gestimuleerd. Na verloop van tijd zal de huid door toename van collageenvezels soepeler en steviger worden. 

Na de behandeling is de huid beter in staat om werkstoffen op te nemen. Een goed advies over de juiste verzorgingsproducten is dus belangrijk. Vaak zal een kuur van meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste eindresultaat te bereiken.

Advies na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling wat rood zien, maar dit trekt na één tot twee dagen weg. Wel blijft de huid nog enige tijd gevoelig voor UV-straling. Adviseer daarom om de eerste weken na de behandeling niet te zonnen en een dagverzorging met hoge SPF te gebruiken. Verder is zwemmen in chloorwater de eerste week af te raden. 

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen