Microdermabrasie: een fijne opfrisser

Behandeltips | 9874 keer bekeken
Microdermabrasie: een fijne opfrisser

Microdermabrasie polijst de huid en maakt naar gladder en jonger. Grootste voordelen? De behandeling gaat snel, is pijnloos en geeft direct zichtbaar resultaat. 

Microdermabrasie is in feite een oppervlakkige peeling. Met behulp van geavanceerde apparatuur worden kleine kristallen van aluminiumoxide op de huid geblazen en weer weggezogen. De kristallen beschadigen de huid niet, maar nemen wel de dode huidcellen van de bovenste laag mee. Er wordt dus een zeer dun laagje van de huid verwijderd. Dit slijpen of polijsten is nauwkeurig in te stellen, zodat elk huidtype en elk lichaamsdeel op maat behandeld kan worden. 

Verschil microdermabrasie en medische darmabrasie

Er is een duidelijk verschil tussen microdermabrasie en (medische) dermabrasie. De laatste wordt uitsluitend gedaan door een arts, met name om tatoeages of diepe rimpels te verwijderen. Deze intensieve behandeling wordt gedaan onder plaatselijke of algehele verdoving en kent een lange hersteltijd.

Voor wie

Een vermoeide, matte of verouderde huid heeft zeker baat bij microdermabrasie. Fijne lijntjes en rimpeltjes kunnen met de behandeling verminderd worden. Ook bij grove of verstopte poriën, een onregelmatige teint, acnelittekens en pigmentvlekken wordt een goed resultaat bereikt. In tegenstelling tot oppervlakkige peelings (die vaak als pijnlijk of branderig worden ervaren) is microdermabrasie een aangename en ontspannende behandeling die volkomen pijnloos verloopt.

Direct resultaat

Microdermabrasie geeft al zichtbaar effect na één behandeling. Klanten merken dat hun huid gladder en zachter aanvoelt, dat de poriën verfijnd zijn en de teint gelijkmatiger is. Ook de celvernieuwing en de doorbloeding worden gestimuleerd. Na verloop van tijd zal de huid door toename van collageenvezels soepeler en steviger worden. 

Na de behandeling is de huid beter in staat om werkstoffen op te nemen. Een goed advies over de juiste verzorgingsproducten is dus belangrijk. Vaak zal een kuur van meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste eindresultaat te bereiken.

Advies na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling wat rood zien, maar dit trekt na één tot twee dagen weg. Wel blijft de huid nog enige tijd gevoelig voor UV-straling. Adviseer daarom om de eerste weken na de behandeling niet te zonnen en een dagverzorging met hoge SPF te gebruiken. Verder is zwemmen in chloorwater de eerste week af te raden. 

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
 • Froukje Huiberts-Rozema
  20.03.2016 - 14:52 uur | Froukje Huiberts-Rozema

  Ik zou heel graag aanwezig zijn woensdagavond, lijkt me heel interessant om te zien hoe dit gedaan wordt.
  Vriendelijke groet, Froukje Huiberts

 • suzy muller
  31.12.2015 - 15:05 uur | suzy muller

  Ik wil graag een miicrodermabrasie behandeling maar is het wel geschikt voor mijn huid of moet ik naar een dermatoloog? Ik ben licht getint, vette T-zone (grove porien op mijn neus), droge wangen. Rond mijn wangen en rond mijn mond heb ik last va n eczeem. Ik gebruik daarvoor hydrocortison maar doordat ik ee creme gebruik heb ik een dunnere huid aan overgehouden. Vooral rond mijn mond kan snel de huid inscheuren. Bij voorbaat dank