Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Omdat onze huid maar een beperkte doorlaatbaarheid heeft, komen de werkzame stoffen van een crème vaak alleen in de opperhuid en niet in de lederhuid waar ze cellen kunnen activeren en hun werking af kunnen geven. Met mesotherapie breng je de werkzame stoffen dieper in de huid.

Effectieve behandeling

Bij een mesotherapie behandeling wordt door middel van een mesogun een kleine hoeveelheid vloeistof geïnjecteerd door een heel dun naaldje. Dit naaldje komt ongeveer 2 millimeter in de huid waar de werkzame stoffen worden opgenomen in de huid. Hierdoor is deze behandeling effectief en niet te vergelijken met een crème die je aanbrengt op de huid. Mesotherapie kan toegepast worden op het hele lichaam. Het resultaat dat wordt bereikt is afhankelijk van het aantal micro-injecties dat gegeven wordt, de soorten werkzame stoffen en de concentratie daarvan.

Indicaties

Mesotherapie wordt toegepast bij huidveroudering, huidverslapping, rimpels, lijntjes, een doffe huid, volumeverlies en het verbeteren van de huid door bijvoorbeeld zonbeschadiging en roken. Tevens wordt het preventief ingezet ter voorkoming van huidveroudering. Een vrij nieuwe ontwikkeling is een mesotherapie behandeling die wordt toegepast bij haaruitval en andere vormen van kaalheid.

Werkzame stoffen

De werkzame stoffen bij mesotherapie zitten in een ampul. Een ampul kan bestaan uit verschillende werkzame stoffen. Afhankelijk van de indicatie en het merk is een samenstelling gemaakt van bepaalde stoffen. Deze stimuleren allemaal de huid om weer in optimale conditie te komen.

Hyaluronzuur is een van de meest voorkomende stoffen in een ampul. Het is een actieve waterbinder en zorgt voor een optimale vochtbalans van de huid. Daarnaast zet hyaluronzuur het bindweefsel aan tot het maken van fibroblasten (cellen die het collageen en elastine produceren). Met het activeren van collageen  en elastine wordt de huid weer soepel en elastischer.

Vitaminen en mineralen zijn naast hyaluronzuur ook veel gebruikte stoffen. Verschillende vitaminen, waaronder vitamine A,B,C,E en K gaan de verdunning van de huid tegen.

Antioxidanten verhogen de celactiviteit, waardoor huidveroudering wordt tegengegaan. Een bekend voorbeeld van een antioxidant is vitamine C.

Aminozuren herstructureren en repareren het weefsel dat door huidveroudering is beschadigd.

Glycolzuur stimuleert de aanmaak van fibroblasten waardoor nieuw collageen en elastine wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de vochtbalans op peil gehouden en stoot het dode huidcellen af.

DMAE verhoogt de levensduur van cellen en helpt tevens ouderdomspigmentatie te voorkomen.

Mesotherapie bij haaruitval en kaalheid

Bij haaruitval of andere vormen van kaalheid wordt een ampul met vitaminen, mineralen en antioxidanten geïnjecteerd. Door een mesotherapie behandeling worden de haarwortel en de daaromheen liggende stamcellen gestimuleerd tot extra groei. Ook wordt de microcirculatie van het bloed bevordert, wat leidt tot een verbeterde aanvoer van bijvoorbeeld zuurstof en een versnelde afvoer van schadelijke afvalstoffen.

Meerdere behandelingen

Afhankelijk van de indicatie en de conditie van de huid worden er meerdere behandelingen uitgevoerd. Meestal zijn dat in eerste instantie 5 behandelingen, waarna een herhalingsbehandeling plaats vindt van 2 tot 3 keer per jaar om het effect te behouden.

Mesotherapie kan toegepast worden tijdens of na een schoonheidsbehandeling en is mooi te combineren met het gebruik van schoonheidsproducten die thuis worden gebruikt.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen