Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Mesotherapie is een behandeling, waarbij door middel van kleine prikjes een vloeistof met daarin werkstoffen in de middelste huidlaag (mesoderm) worden ingesluisd. De basis van de vloeistof is hyaluronzuur, een stof die zorgt voor soepelheid en vochtbinding. Daarnaast zorgt mesotherapie er voor dat de stofwisseling gestimuleerd wordt en de bloedcirculatie op gang komt. De techniek werd oorspronkelijk ontwikkeld en onderzocht door de Franse arts Michel Pistor (1924-2003). Van 1948 tot 1952 deed Pistor onderzoek naar mesotherapie voor het bestrijden van pijn en het behandelen van sportblessures. Afgelopen jaren zetten steeds vaker artsen, huidtherapeuten, maar ook schoonheidsspecialisten Mesotherapie in als cosmetische behandeling.

Mesotherapie behandeling

Met een fijn naaldje worden oppervlakkige prikjes gegeven waarbij een vloeistof wordt ingespoten dat naast hyaluronzuur ook vitaminen, mineralen, antioxidanten en eiwitten kan bevatten. De samenstelling van de vloeistof is afhankelijk van de te behandelen probleemzone. De niet-geheel pijnloze behandeling zorgt ervoor dat het stofwisselingsproces in de huid activeert en huidverklonteringen worden losgemaakt. De op gang gekomen bloedcirculatie zorgt ervoor dat afvalstoffen eenvoudiger worden afgevoerd.

De meest geschikte plaatsen om mesotherapie toe te passen zijn het gezicht, hals, buik, benen en dijen. Mesotherapie helpt bij cellulite, plaatselijke vetophopingen, fijne rimpels en een droge of ruwe huid. In het geval van mesotherapie bij haaruitval worden de juiste bouwstoffen bij de haarfollikels ingespoten Het teveel aan mannelijk hormoon wordt op deze manier geneutraliseerd en door de op gang gekomen bloedcirculatie afgevoerd.

Het effect van mesotherapie

De huidbehandeling heeft het meeste effect wanneer er vroegtijdig mee begonnen wordt, zo rond de 35 jaar. Een doffe, grauwe huid, zoals een rokershuid, zal verfrissen. Daarnaast kunnen kleine rimpeltjes worden aangepakt. De behandeling dient echter wel, zeker het eerste jaar, circa iedere zes weken te worden herhaald. Daarna kan de behandeling worden afgebouwd, afhankelijk van het resultaat. 

Let op: de behandeling kan blauwe plekjes, een rode huid, allergische reactie, maar ook infectie teweegbrengen. Wil je de behandeling toepassen in jouw salon, zorg dan dat je er een goede opleiding voor volgt.

Comments


Gerelateerde artikelen