Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Jan Marini en Beauty Injection, onder leiding van Greet Hoedeman, gaan al járen samen als het gaat om huidverbetering met een missie. Mooie smeersels zijn er genoeg in de wereld, huidverbeterende producten die écht het verschil maken veel minder. Lees hier over de ontmoeting tussen twee professionals, spraakmakende ontdekkingen en het bekroonde Skin Care Management System.

Het meet-the-maker-event op 9 juni 2020

Om de klanten van Beauty Injection en hun klanten in contact te brengen met huidicoon Jan Marini, werd op 9 juni een speciaal Meet-The-Maker-Event georganiseerd. Het is uniek te noemen dat de grondlegger met 45 jaar ervaring in huidverbetering, zowel met artsen als huidprofessionals, direct aanspreekbaar is. Er werden dan ook vele (toepassings)vragen gesteld. Lees lekker mee en laat je inspireren!

In haar huidpraktijk kwam Greet steeds vaker cliënten met acne en pigmentvlekken tegen terwijl haar toenmalige huidverzorgingsmerk geen oplossing kon bieden. Zo startte Greet een ware zoektocht naar huidverbeterende producten, die de verschillende huidproblemen van haar klanten wél konden oplossen. Een collega, die in Amerika een dermatologencongres had bijgewoond, attendeerde haar op een komende beurs waar ‘md formulations’ voor het eerst zou worden getoond aan het publiek. Dat was het begin van de samenwerking met Jan Marini, die ‘md formulations’ ontwikkeld heeft. Jan Marini is een gepassioneerde onderzoeker met meer dan 45 jaar ervaring in het formuleren van producten met de beste ingrediënten. Ook heeft ze inmiddels verschillende patenten op haar naam staan.

Hoe is het merk ‘Jan Marini’ ontstaan?

Jan Marini: “Eigenlijk is het allemaal puur uit eigenbelang ontstaan. Als je in de spiegel kijkt zie je verkleuringen en lijntjes; dit is de buitenste huidlaag waarin zich alleen al 50.000 cellen bevinden. Als je ouder wordt, worden de huid en je stratum corneum dikker, de cellen die je huid volume geven veranderen en de dermis, die voor 80% uit collageen bestaat, wordt dunner. Dit geldt voor alle mensen. Ik wilde niet het zoveelste product ontwikkelen, maar een oplossing voor ieders individuele verouderingsproces maken.” Jan stelt iedereen eigenlijk altijd dezelfde vraag: ‘Als je iets zou kunnen veranderen, wat wil je dan aanpassen aan je huid?’ “Iedereen wil namelijk wel iets aanpassen: huiduitslag, grove poriën, roodheid… Ik ben ervan overtuigd dat je jezelf deze vraag moet stellen, want dat is de basis van de echte oplossing voor je huidproblemen.” Jan was op zoek naar iets wat echt werkt voor lijntjes en rosacea. Door de jaren heen had ze daarover contact met diverse specialisten, op zoek naar een doorbraak van een product dat nog niet op de markt was. Zo ontstond in 1990 ‘md formulations’. Daaruit ontstond in 1994 het merk ‘Jan Marini’. Inmiddels is haar ‘Skin Care Management Systeem’ (SCMS), dat bestaat uit een vijftal stappen met verschillende producten, wereldberoemd en heeft het systeem dit jaar voor de 10e keer op rij een ‘Best Product Of The Year Award’ gewonnen.”

Wat is het geheim van het Skin Care Management Systeem?

“Om te beginnen bestaan de meeste producten voor 50% uit water. Je kunt geen cake bakken zonder vloeistof, dus 50% is altijd water. Dit is dus een belangrijk ingrediënt. Daar komen stoffen als stabilisators, binders, conserveermiddelen en emulgatoren bij en vervolgens willen we een optimale dosering van actieve ingrediënten hebben. Je kunt dus niet met 1 product alle ingrediënten in een optimale dosering krijgen. Op een gegeven moment is de ruimte in het potje gewoon vol en moet je de echt werkzame producten verdelen over verschillende stappen voor de allerbeste resultaten. Maar er speelt nog iets. Niet alle ingrediënten zijn compatible met elkaar en je kunt daardoor niet alle stoffen ongestraft bij elkaar stoppen. Elk ingrediënt heeft bepaalde eigenschappen en diverse pH-waardes. Sommige ingrediënten moeten heet/koud/snel/langzaam klaargemaakt worden en dit heeft allemaal effect op elkaar en op het eindresultaat. Daarom verwerken wij ze in verschillende compartimenten. De echte kracht van ons Skin Care Management Systeem is dus de multi-layer-technology waarmee je de huid in de basis, in slechts 5 stappen, alles biedt wat het nodig heeft, ongeacht huidconditie en/of huidtype.”

Wat zijn die 5 stappen dan?

 Stap 1: Bioglycolic Face Cleanser

“Dit is een van de meest vriendelijke cleansers met een zeer effectieve werking vanwege de toevoeging van 12% glycolzuur. Dit heeft een licht exfoliërende werking en zorgt ervoor dat dode huidcellen weggevaagd worden en de follikels schoon kunnen blijven. Hierdoor ademt de huid en blijft de huidstofwisseling actief. Amerikaanse specialisten geven aan patiënten met ernstige huidproblemen een ‘Cetofyl Cleanser’ mee om de huid te reinigen. Een Cetofyl Cleanser is voor iedereen bruikbaar, zelfs als je niet tegen water kan; de actieve werkstof in deze cleanser is ook toegepast in de ‘JM Bioglycolic Face Cleanser’. Glycolzuur is een van de weinige ingrediënten die werkelijk tot in de basaal cellenlaag kan komen en de huid dus effectief behandelt. Op een droge huid bijvoorbeeld wordt water afgestoten. Dankzij glycolzuur is ook deze huid goed te reinigen.”

Stap 2: C-Esta

Jan Marini was de allereerste die vitamine-C in een stabiele vorm in haar producten verwerkte. “De C-Esta lijn bestaat al sinds 1994. Vitamine-C speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen, in geval van medische redenen, voor zonbescherming of behandeling van zonneschade. De meeste producten bevatten L-Ascorbinezuur, hetgeen een instabiele vorm is van vitamine-C. Het is gevoelig voor zuurstof, water en zonlicht (dit zijn precies de condities waarin de meeste badkamers zich bevinden), waardoor de werkzame ingrediënten oplossen voor we ervan geprofiteerd hebben. Bij JM gebruiken we Ascorbyl Palmitate: een in vet oplosbare, stabiele vorm van vitamine-C die tot wel twee jaar goed blijft, zonder afbraakverschijnselen. Maar zelfs als je de vitamine-C uit de C-Esta zou halen, blijft er een ongekend werkzaam product over dankzij DMAE (Di-Methyl-Amino-Ethanol).”

 DMAE (Di-Methyl-Amino-Ethanol) heeft een liftend effect. “Het is ontdekt bij de behandeling van Alzheimer en bleek belangrijke boodschappers voor de hersenen te bevatten. Zoals Citocolin, wat als volgt werkt: elke zenuw zet een Citocolin in de spieren aan, bekend als ‘correct anatomal muscle positioning’ en helpt de spier samen te trekken waardoor de huid steviger blijft en gelift wordt. Als je ouder wordt, maak je minder Citocolin, aan. DMAE helpt de kaaklijn in vorm te houden en de wangen stevig te blijven. Als je DMAE gebruikt worden de spieren aangespannen en kun je zelfs je wenkbrauwen hoger krijgen. Het effect is ook nog eens blijvend. Andere producten gebruiken filming agents, die weliswaar door de buitenste huidlagen geabsorbeerd worden maar met het wassen verdwijnt dit effect. Met gebruik van DMAE is het zo dat als je na 3 maanden zou stoppen, het effect alsnog blijft. Na twee minuten zie je al verschil. En dat is nog niet alles. DMAE is een membraanstabilisator, antioxidant, werkt ontstekingsremmend/anti-inflammatoir, verhoogt de opname van de werkstoffen, laat huidcellen zwellen en zo worden rimpels minder zichtbaar.”

Stap 3: Bioclear Lotion/Crème

Dit is een combinatie van glycolzuur, salicylzuur en azelaïnezuur. “Glycolzuur is het meest effectieve AHA vanwege zijn kleine moleculaire structuur. Het heeft een super waterbindend vermogen, wat hem tot een geweldige hydrator maakt. Overmatige opbouw van dode huidcellen is in 80% van de gevallen oorzaak van veel voorkomende huidproblemen. Plaatselijke toepassing van AHA’s, in lage concentraties, vermindert de verklevingen in de onderste lagen van de hoornlaag (corneocytenverkleving). AHA’s verweken de cellulaire tussenstof (cement) van de hoornlaag en breken als het ware de ‘verbindingen’ die verantwoordelijk zijn voor de celverklevingen in de opperhuid. Deze verklevingen verstoren de balans tussen celvernieuwing en celafbraak, waardoor abnormale verhoorning van de opperhuid optreedt. AHA voorkomt dit en zorgt juist voor een verdunning van de opperhuid en verdikking van de lederhuid. Dit resulteert onder meer in het vervagen van fijne lijntjes en verfijning van de huidtextuur. Door de sterke hydratatie wordt de huid bovendien zachter en krijgt ze een gezonde glans.”

Stap 4: Jan Marini moisturizers

Technisch gezien bestaat een moisturizer alleen uit olie, vet en water. Kijkend naar de moisturizers van Jan Marini, dan hebben we het over producten met actieve ingrediënten als Transformation Growth Factor (TGF beta-1) en Thymosine β-4.
“TGF β-4 corrigeert en instrueert je DNA. Na je 30e wordt een bepaald soort collageen niet meer aangemaakt en kan Thymosine β-4 een belangrijke rol spelen. TGF β-4 komt voor in je hele lichaam, behalve in de rode bloedcellen. Je genen zijn gemaakt van DNA, en RNA is je leverancier. Bij het verouderden nemen bepaalde herstelprocessen in je DNA af, raken in de war en werken vervolgens niet meer, waardoor de veroudering doorzet, instructies niet meer helder zijn en we niet goed meer herstellen. TGF β-4 helpt hierbij.

TGF β-1 is een van de vele groeifactoren in het lichaam. Gezamenlijk worden ze aangeduid als ‘Cytokinen’. Cytokinen komen van een grote familie van kleine eiwitmoleculen die door cellen in het lichaam gebruikt worden voor intracellulaire communicatie en regulering. TGF β-1 helpt een jeugdige gezonde huid te behouden. Wetenschappelijk wordt TGF β-1 gezien als een belangrijk instrument om de zichtbare tekenen van veroudering te verbeteren. Bijzonder detail: TGF β-1 werd geïsoleerd toegepast tijdens een operatie op foetussen in de baarmoeder, 5 maanden na conceptie, en deze genazen zonder littekens. Verdere medische studies tonen: een aanzienlijke verlaging van ontstekingsreacties, versnelde heling en reparatie van wondjes, opmerkelijke verbetering van collageen en elastine en krachtige anti-inflammatoire eigenschappen.”

Stap 5: zonbescherming

“Veel mensen smeren niet. Een van de belangrijkste redenen is dat mensen het niet prettig vinden vette zonnebrandcrème te gebruiken. Daarom heb ik me ervoor ingezet dat er een goed product ontwikkeld zou worden; een elegante sunscreen die niet vet is. Het gaat hierbij niet alleen om een hoge SPF, maar om het breedspectrum dat het dekt. Wij gebruiken in de sunscreen een speciaal ‘oil capturesystem’, waardoor het selectief ingezet kan worden om olie op te nemen en andere actieve stoffen af te geven. Het voorkomt dat vocht en andere actieve ingrediënten uit de huid worden weggenomen en zorgt voor een volledige balans in de huid. Het voelt daardoor heerlijk en comfortabel.” Jan Marini gebruikt de stof Phytomelanine. “Een plantaardige melanine die chemisch gezien identiek is aan onze lichaamseigen melanine. Daarnaast bestaat het uit Betaglucan hetgeen de langerhanscellen beschermt. Als er zonnestraling komt, zenden zij signalen uit zodat alle daartoe bestemde lichaamsprocessen kunnen repareren of beschermen.”

Garantie

Na een klantconsult is het advies dus altijd het basissysteem van de SCMS te gebruiken en als het kan een zogenaamde accelerator. Dit is een toevoeging, specifiek gericht op een bepaald huidprobleem. “Binnen een maand garandeer ik verbetering, dus je krijgt al snel een topresultaat, beter dan alles wat je hiervoor deed! Extra producten die wij hebben zijn er voor huidverkleuring, acne, volumeverhoging, donkere kringen, rosacea, bruine vlekken en producten speciaal voor de nek.”

Vragen? Veel vragen aan Jan Marini! Een selectie:

Vraag: verdwijnen de donkere plekken rondom je ogen en mond ooit?
Jazeker! Door consistent gebruik van een huidverbeteringsprogramma kunnen deze vlekken verdwijnen. Studies met de Luminate Face Lotion laten laten mooie voor- en nafoto’s zien na gebruik van deze lotion rondom de ogen en de mond. Afhankelijk van de intensiteit van de vlekken gebruik je de Luminate Face Lotion of de Luminate Eye Gel. Wat je in elk geval niet moet doen is producten met retinol smeren op het bovenste ooglid; dat mag wel op het wenkbrauwbot en op de huid onder het ooglid.

Vraag: Is er een goede oplossing voor klanten met fibroomvorming rond de ogen, ook wel druiventrosjes genoemd?
Een fibroom (ook wel wild vlees of fibroïde tumor genoemd) is een goedaardige tumor die opgebouwd is uit bindweefsel. Ze ontstaan vaak naarmate mensen ouder worden; bij vrouwen als ze in de menopauze komen en ook bij mensen met overgewicht ontstaan er vaak veel fibromen op één plek. Schuring en wrijving van kleding, zoals de bh-rand, kunnen ook het ontstaan van fibromen uitlokken. Een behandeling met crème bestaat niet. Wel zijn er methoden om ze weg te laten halen wat geen garantie is dat ze wegblijven maar zeker de moeite waard is om te behandelen. Daarnaast heeft de huid extra zorg nodig want deze wordt toch geïrriteerd.

Vraag: Waarom bestaat de Skin Repair niet meer?
Skin repair was een product binnen de lijn van ‘md formulations’ en werd ingezet bij extreem droge huiden. Hetzelfde product bestaat al jaren niet meer maar een heel goede vervanger is de Bioshield met groeifactoren en peptiden en ook de Age Intervention Face Cream is hier het proberen waard.

Vraag: Waarom worden er geen spatels bij de produkten toe gevoegd?
Spatels worden vaak niet goed gereinigd tussen het gebruik door waardoor ze besmettelijk kunnen worden voor andere producten en daarom voegt Jan Marini Skin Research ze niet meer toe aan de producten. Je kunt een schoon wattenstaafje inzetten en na gebruik weggooien. Dat is wel zo hygiënisch en veilig.

Vraag: Kan het zijn dat je sneller bruin wordt doordat je veel exfolieert?
Dat hangt af van jouw huidtype. Heb je een donkere huid (Fitzpatrick 4 -6), dan kunnen agressieve scrubs en peels een huid nog donkerder maken. In dat geval kun je het beste de Luminate Face Lotion gebruiken om extra pigmentatie te voorkomen. Voor de lichtere huid zou dit geen issue moeten zijn.

Vraag: Is een peeling met mooi weer aan te raden?
Dit hangt helemaal af van de hoeveelheid zon die je verwacht te krijgen. Ga je lang de zon in, dan moet je geen peeling doen. De glycolpeelings zijn milder dan andere, meer agressieve, varianten (zoals bijvoorbeeld TCA) en die kunnen dan ook in de zomer gebruikt worden zolang je directe zon maar zoveel mogelijk vermijdt. Door meer te bewegen en vitamine C en Retinol tot je te nemen, kan de huid sneller herstellen van zonschade. Draag sowieso altijd zonbescherming.

 

De magische Facelotion

Een dynamisch product met daarin een hydroquinone vrije oplossing voor het verhelderen van de huid. Vermindert huidverkleuringen, pakt de verschijning van fijne lijntjes en rimpels aan en herstelt de jeugdige teint van de huid.

Kenmerken en voordelen:

 Vermindering van huidverkleuringen door: 
– Alpha-Arbutin – Tyrosinase remmer
– Hexylresorcinol – Tyrosinase remmer
– Dipotassium Glycyrrhizate – Tyrosinase remmer
– Glycyrrhiza Glabra Extract (licorich root) – Tyrosinase remmer
– Retinol (0.3% or 0.7%)

Vermindering van de aanwezigheid van fijne lijntjes en rimpels door:
– Retinol (0.3%)
– Epigallocatechin Gallate (geconcentreerd groenethee-extract)

Verzachten van de huid en verminderen van roodheid door:
– Tetrahydrodiferuloylmethane
– Epigallocatechin Gallate
– Bisabolol

LET OP: Dit product bevat Retinol (vitamine A). Een Jan Marini Sun Protector is te allen tijde aan te bevelen. Bij voorkeur alleen in de avond gebruiken en gedurende de dag uiteraard een Jan Marini Sun Protector gebruiken.

Nieuwkomer Mattify!

Met Marini Mattify kan iedereen de hele dag een egale, heldere en stralende huid hebben. Antioxidanten, peptiden en een selectief olie-afvangsysteem brengen de huid in evenwicht voor een perfecte matte finish! Uitstekend geschikt voor elke huid en huidconditie. Marini Mattify  is een Finishing Perfector. Verheldert, verfijnt en brengt droge, vette en gecombineerde huidtypes in evenwicht gedurende de gehele dag. Perfectie in optima forma!

TOEPASSING: Na de SPF en vóór het aanbrengen van de make-up.

WAT MAAKT MARINI MATTIFY BIJZONDER:

  • Het biedt uitzonderlijke ‘oliecontrole’ en balans de hele dag door voor alle huidcondities.
  • Geeft de hele dag een egale, matte finish zonder uitdroging te veroorzaken
  • Verbetert de huid na verloop van tijd, terwijl de textuur er onmiddellijk gladder en verfijnder uitziet
  • Geen behoefte meer aan matterende poeder gedurende de dag, zelfs bij uitzonderlijk vette huidtypes
  • Make-up blijft veel beter zitten

AANVULLENDE  TIPS:

  • Kan worden toegepast als spotbehandeling op neus en T-zone
  • Kan worden gebruikt als ooglidprimer zodat oogschaduw goed blijft zitten
  • Aanbrengen na zonnebrandcrème, of voorafgaand aan het aanbrengen van make-up

 

0

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen