Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Je hoort het in deze tijd steeds meer, hoe krijg ik nieuwe klanten naar mijn salon?

Het antwoord: Het geven van een beauty-workshop.

Een workshop waar alle aandacht naar de klant gaat en waarbij je niet gaat denken: “Ik zal eens veel producten gaan verkopen”. Bij het geven van persoonlijke aandacht zal je zien dat de verkoop, van producten en behandelingen, er vanzelf uit voortvloeit. Als jij enthousiast over je werk bent zullen de klanten ontdekken dat jij veel kennis in huis hebt.

Geef workshops aan kleine groepjes waarbij je moet denken aan moeders-dochters, zussen en vriendinnen. Zij stimuleren elkaar om toch eens dat ene product te kopen of om eens een specifieke behandeling te ondergaan. Tevens heb je dan geen grote ruimte nodig, het kan al in een kleine salon gegeven worden.

Stel jezelf voor en vertel over je ervaring als specialist, over jouw visie op het gebied van beauty en wat jouw salon bijzonder maakt. Laat daarna alle gasten iets over zichzelf vertellen, wat willen ze graag verbeterd zien aan hun uiterlijk en wat zouden ze heel graag willen leren? Speel daarop in tijdens je workshop. Een klant die van een natuurlijk uiterlijk houdt hoef je geen “smokey eye” te laten zien want daarmee zal zij zich niet comfortabel voelen en mis je de kans op verkoop.

Zet de workshop wat hoger in prijs en doe mee met een online actiesite waarbij je een fikse korting op de workshop geeft. Mijn ervaring is dat je heel veel nieuwe klanten binnen haalt en het een interessante omzet oplevert.

Dit artikel is geschreven door Marie-Louise Billekens.                         

0

Reacties


Gerelateerde artikelen