Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

In verhouding tot andere spieren tot ons lichaam gebruiken we onze mimiek spieren in het gezicht nauwelijks.  Als deze spieren gespannen zijn en weinig bewegen gaan ze verstijven, verkorten en verdikken, waardoor de opname van zuurstof en voedingsstoffen geblokkeerd kan worden. Hierdoor wordt de doorbloeding slechter en blijven afvalstoffen achter. De huid wordt valer, er ontstaan rimpels en de contouren verslappen.

Er zijn 3 manuele technieken die kunnen helpen om het geschikt te her moduleren

  1. Manuele lymfedrainage ad modum, gebaseerd op de inzichten en methodiek van de lymfepionier Dr.E.Vodder.
  2. Deep tissue Pressuur; Deze techniek richt op de diepere lagen spierweefsel in de huid met als doel om chronische spanningsverschijnselen te resetten en te ontspannen.
  3. Cupping een alternatieve geneeswijze waarbij vacuüm boven de huid wordt gecreëerd

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een zacht ritmisch spiraalvormige drukmassage waardoor het lymfestelsel gestimuleerd wordt om het lymfevocht af te voeren. De hartslagfrequentie en ademfrequentie dalen en het stress niveau neemt af. De afvalstoffen die tijdens de massage vrijkomen worden afgevoerd. Hierdoor komt je lichaam sneller in een toestand van rust en herstel.

Deep tissue Pressuur

Deep tissue pressuur is een massage techniek die werkt op de diepere lagen van het spierweefsel. Door middel van massage met vingers, platte hand en vuistdrukken worden de chronisch gespannen spieren en het omringende (vaak verkleefde) bindweefsel los. Hierdoor wordt het weefsel aangezet tot herstel, vernieuwing en aanmaak van collageen. 

Deep Tissue Pressuur helpt het spierweefsel te ontspannen, afvalstoffen vrij te maken en het bloed en daarmee ook de zuurstof weer vrijelijk rond te laten stromen en worden de myoblasten van voldoende energie voorzien. Doordat de spieren over voldoende ATP (cellulaire energie) kunnen beschikken wordt het verouderingsproces vertraagt en worden rimpels geëlimineerd. Het resultaat is een strakke, natuurlijke, jongere, stevige en goed gehydrateerde huid.

Cupping

Cupping is een vorm van accupunctuur die gericht is op bindweefsel, aanhechtingen, musculatuur en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het zorgt voor een zeer diepgaand en krachtige uitwerking en er treedt een zeer sterke doorbloeding op.

Na de deep tissue pressuur blijven er een hoop afvalstoffen achter in de spieren. Door gebruik te maken van cupping-technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen. Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daarbij gevoed en ontdaan van afvalstoffen. Het wordt toegepast om de huid te verbeteren, en voor het maken van een algehele anti-aging effect. Tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning.

3d Skinfittness

De combinatie van de 3 technieken zorgt voor een mooi samenspel. De meerwaarde en het onderscheidende voordeel ten opzichte van soort- gelijke massagetechnieken is dat er niet alleen gewerkt wordt op het bindweefsel maar daadwerkelijk in 3D, in meerdere huidlagen van de huid, vanaf de botmassa, naar de spieren en aanhechtingen, het bindweefsel naar lymfe en het huidoppervlak toe. Daardoor is het uiteindelijke resultaat indrukwekkender dan dat je je alleen op het bindweefsel richt. Tijdens de Beautyspot.nl Live beurs heeft Marjorie Ponte een demonstratie gegeven van deze technieken. Bekijk hier het filmpje

Comments


Gerelateerde artikelen