Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Make- up, het is een wonderlijk product. Iedere vrouw gebruikt het, in meer of in mindere maten. We hebben het allemaal in ons badkamerkastje liggen. Sommige alleen een mascara of een lippenbalsem. Andere een gigantisch collectie waarbij je een filiaal van ICI Paris zou kunnen vullen. 

Open Youtube en je vindt miljoenen tutorials hoe we ons zo mooi mogelijk kunnen opmaken. Op Instagram schieten de plaatjes van mooi opgemaakte meiden voorbij. 

We nemen geen genoegen meer met een glans lipgloss van de Hema. Tegenwoordig is een matte lipstick van MAC een enorme hype. Zonder mooi opgemaakte lippen ga je de deur niet meer uit. Je zou zeggen dat de producten niet aan te slepen zijn waarom is het dan zo ontzettend lastig om als schoonheidsspecialiste make-up te verkopen aan je klant? Soms lijkt dit nog lastiger dan een reiniging, crème of serum. 

Snoepwinkel

Kiko opent steeds meer fillialen in Nederland. Alle make-up is meer dan betaalbaar en wordt mooi gepresenteerd. Ze gaan als zoete broodjes over de toonbank. Hordes (jonge) meisjes en vrouwen komen er op af. ICI Paris en Douglas komen ook geen klandizie te kort. We worden verleid door alle mooie folders, mooie kleurtjes en mooi opgemaakte vrouwen op de posters. Je voelt je een kind in een snoepwinkel.

Tips & tricks

Make-up verkoopt zichzelf (bijna) niet. Wil jij ook meer make-up in je salon gaan verkopen? Misschien heb je dan iets aan mijn tips; 

  • Zorg dat de make-up opvalt. Presenteer het op een mooie plek in je salon. De make-up moet als een magneet werken op je klant.
  • Zorg ook zelf dat je mooi opgemaakt bent. Doordat de klant ziet dat je mooie make-up draagt, worden ze nieuwsgierig welke kleur oogschaduw of lipstick je draagt. Het is weer een opening voor een verkoopgesprek.
  • Ben ook niet te terughoudend in het aanbrengen van de make-up na de behandeling. De meeste klanten vinden het niet fijn om na de gezichtsbehandeling gelijk foundation te dragen. Je kan wel een beetje mascara of blush aanbieden aan de klant om aan te brengen. 
  • Zorg ervoor je aanbod qua make-up elke 6 weken verandert. Dit betekent niet dat je elke 6 weken nieuwe spullen hoeft in te kopen maar probeer je producten op een andere manier te presenteren. Maak leuke setjes en geef dit een prominente plaats op je toonbank. Ik presenteer bijvoorbeeld oogschaduwdoosjes op de toonbank waar 6 kleine oogschaduw elementen in kunnen. Elke 6 weken zet ik hier andere kleuren in. Het is hetzelfde doosje maar de klant wordt toch elke keer nieuwsgierig gemaakt en wordt hebberig door de kleuren. De paletten van Urban Decay zijn bijvoorbeeld heel erg populair. Ze kosten €50,- maar worden wel massaal gekocht. Ik probeer dan deze kleuren terug te laten komen in de oogschaduwdoosjes.
  • Daarnaast is het ook belangrijk dat je te allen tijde de prijzen vermeld. Klanten denken vaak dat de prijs hoger is dan de make-up daadwerkelijk is. Prijs je producten dus altijd.
  • Open een gesprek door aan te geven dat je een nieuw product hebt binnengekregen. Ga niet voor de klant invullen door te denken dat zij dat toch niet nodig heeft. Misschien is ze nog wel opzoek naar een cadeautje.
  • Ben te allen tijde enthousiast over je producten. Je enthousiasme steekt aan en een klant is dan sneller geneigd tot het uitproberen van een product.

Wat is jouw gouden tip voor het verkopen van make-up?

0

Reacties


Gerelateerde artikelen