Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Ja lieve visagiecollega’s, het is alweer bijna that time of the year, de feestdagen komen eraan. Kerst en het nieuwe jaar staan voor de deur en jij krijgt natuurlijk allemaal klanten die er tip-top uit willen zien tijdens deze feestelijke gelegenheden. Hoe leuk en gezellig deze dagen ook zijn, het brengt voor een hoop mensen ook stress met zich mee.

Jouw klant moet nadenken over haar outfit, haardracht, schoenen en eventueel een diner wat ze nog moet voorbereiden. En dan ook nog de make-up natuurlijk. Gelukkig ben jij er als visagist om haar te helpen en ik geef je graag een paar extra make-up tips en trends.

Trends in kleur

De kleuren rood, groen en goud blijven mooi voor de feestdagen. En hoewel ze zeer gepast zijn, zijn ze ook zo cliché. De kerstdecoratiekleuren van dit jaar bestaan net als vorig jaar uit veel pasteltinten. Verder gaan we ook veel wit en turquoise zien. Wees dus lekker creatief en verwerk deze kleuren in je visagie.

Vergeet deze winter ook de oogschaduw in de kleuren donkerblauw, grijstinten, legergroen, donkergroen, zilver, lila of paars niet. En gebruik in plaats van een glanzende rode lipstick eens een matte donkerpaarse of bordeaux lipstick. Er hoeft niet overal goud, glitters en glans op vind ik. Ik gebruik zelf deze vuistregel: bij glans of glitters op de ogen, houd ik de lippen mat. Heb ik de ogen rustig gehouden, dan kies ik voor glanzende lippen.

Welke style?

Welke make-up je jouw klant adviseert is afhankelijk van een aantal zaken. Bijvoorbeeld kleding, haardracht en waar ze naartoe gaat. Ik probeer mijn make-up altijd aan te passen aan de gelegenheid van mijn klant. Als zij voor het eerst Kerst gaat vieren bij de schoonouders, kan ze er beter niet uitzien als een discobal (het kan, maar geheel op eigen risico natuurlijk) en dan houd ik het graag wat meer bescheiden of geef een meer klassieke look. Maar gaat ze naar een bruisend Oud en Nieuw feest in een hippe club dan pak ik lekker uit en laat haar meer opvallen, want dat mag!

Experimenteren

Zelf ga ik experimenteren met misschien niet zo voor de hand liggende ‘kerst’ kleuren, het kan namelijk deze winter allemaal. Zolang ik mijn klanten er niet zelf uit laat zien als een kerstboom, dan kan er eigenlijk weinig fout gaan.

En wat gaan jullie doen richting de feestdagen? Laat je reactie hieronder achter.

Fijne feestdagen alvast!

Dit artikel is geschreven door Esmae Elfilali.

Comments


Gerelateerde artikelen