Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De make-up uit de jaren '40 had een heel eigen gezicht. In tijden van oorlog en grote economische nood moesten vrouwen creatief zijn, en dat waren ze dan ook. Ook de make-up voor het najaar is zacht en vrouwelijk en we zien veel elementen uit de jaren '40 terug. Denk aan vrouwelijke hoge kapsels met Victory rolls, lieflijke krullen, een weelderige rode mond en gebogen wenkbrauwen. Combineer deze stijl met een eigentijdse stoerheid, dan zit je helemaal on-trend! 
foto: Mineralogie

Teint

In de jaren '40 was er geen sprake van lekker geurende crèmes om je teint op te frissen. In plaats daarvan gebruikte men pancake make-up, een gekleurd poeder dat dienst deed als foundation en fixeerpoeder. Dit poeder  zat in een klein metalen doosje en werd met een vochtig sponsje op de huid aangebracht. Om dit effect nu te bereiken wordt eerst een iets donkerder tint verzorgende en hydraterende foundation gebruikt, bijvoorbeeld een BB cream en wordt deze afgepoederd met een loose foundation één tint lichter dan de normale huidteint. 

Lippen

De rode matte lipstick was in de ‘forties’ ongekend populair. Beautymagazines moedigden vrouwen aan om de mond voller te laten lijken door met een lippotlood net even buiten de natuurlijk liplijn te tekenen. Er werd vaseline gebruikt om de lippen wat glans te geven.  Dit najaar kunnen we kiezen chique roodtinten als kersenrood, blauwrood, bruinrood en donker mahonierood. Voor een mooi contrast en vollere lippen ga je, net als toen, net over de liplijntjes heen. Dit geeft vooral een zacht, vol en zeer vrouwelijk effect.

Wenkbrauwen

Omdat destijds vooral de aandacht naar de rode lippen uitging werden de ogen naturel gehouden. De wenkbrauwen waren wel prominent aanwezig, gebogen en goed in vorm gebracht.  Ook bij de huidige ‘Forties’ look  is het belangrijk om de wenkbrauwen natuurlijk breed te houden, donker aan te zetten en deze mooi in model te brengen. Deed men dat vroeger met vaseline, nu gebruiken wij daarvoor speciale ontwikkelde wenkbrauwproducten. 

Nagellak

In the forties was het ook zeer populair om nagellak aangepast aan de kleding en lipstick te dragen waarvoor prachtige bijpassende roodtinten werden uitgezocht. Dat principe geldt dit najaar niet, kleuren als donkergroene, mauve, blauwe en gele nagellak mogen gerust gecombineerd worden met een mooie rode mond. Wat je wel terug ziet is ‘fortiesnail’: een roodtint in French manicure look met een klein bescheiden wit  randje op het halve maantje en op het uiteinde van de nage

 

Comments


Gerelateerde artikelen