Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Make-up customizers in jouw salon

Een veel gehoorde klacht van schoonheids- en kapsalons is onverkoopbare make-up. Vaak wordt door een make-upmerk een prachtige display aangeboden met bijbehorende voorraad. Echter de verkoop in salons daarvan loopt niet altijd even soepel vanwege de samenstelling van de collectie en lage omzetsnelheid. Webwinkels die dezelfde producten leveren zijn vaak ook nog eens goedkoper. De salon blijft dan met make-up producten zitten, wat derving tot gevolg heeft. Volgens Martin Graaman, eigenaar van EGO cosmetics, ligt de oplossing in make-up customizers, specialisten die bij salons langskomen om make-up op maat te mengen voor hun klanten.

Martin Graaman: “Veel salons twijfelen of ze nog wel make-up willen blijven aanbieden. Daarom heb ik met mijn bedrijf besloten om voor salonhouders 
kosteloos make-up customizers beschikbaar te stellen die op afspraak bij de salons langskomen om make-up op maat mengen. Zo kan de salon make-up aanbieden zonder voorraad en heeft men 100% klantenbinding omdat het product voor nabestellingen alleen via de salon verkrijgbaar is. Het verdienmodel voor de salons is provisie.

Make-up customizer
De make-up wordt door een customizer in een eenmalig individueel consult van ca. 45 minuten voor de consument in de gewenste kleur en textuur gemengd tot een volwaardig product. De customizer analyseert, adviseert en test tijdens het mengen direct de kleur en samenstelling op de huid bij de klant. 

Een miskoop is hierdoor niet meer mogelijk. Het uiteindelijke resultaat ligt in formules vast, zodat het vanaf dan op elk gewenst moment mogelijk is de puur persoonlijke make-up opnieuw te maken. Het uit collectie nemen van producten behoort hiermee ook tot het verleden.

 

0

Reacties


Gerelateerde artikelen