Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Vanaf 28 oktober, met het ingaan van de wintertijd, kunnen bezoekers van Bagels & Beans tijdens het nuttigen van koffie of een bagel gratis een kwartiertje lichttherapie krijgen. Het licht is afkomstig van de Luminette, een lichttherapiebril die recent in Nederland is geïntroduceerd.

Het licht dat via een speciaal holografisch vizier aan de ogen wordt afgegeven, zorgt ervoor dat je met een goed humeur en vol nieuwe energie je (werk)dag kan vervolgen. Bagels & Beans is met 51 vestigingen de eerste koffieketen wereldwijd die deze service in de donkere wintermaanden aanbiedt, in samenwerking met lichttherapiespecialist Goodlite, de Nederlandse distributeur van de Luminette lichttherapiebril.

“Iedereen heeft baat bij lichttherapie”, volgens René van Klaveren. Licht is nauw betrokken bij de aansturing van belangrijke lichaamsprocessen en gedragingen waaronder het slaap-waakritme, stemming en energiehuishouding. In de winter maakt het lichaam meer slaaphormoon aan, waardoor met name avondmensen moeite hebben met opstaan, moeilijk op gang komen, een grotere behoefte aan slaap hebben en ondanks voldoende uren slaap toch niet uitgerust wakker worden. Bij lichttherapie wordt de aanmaak van het slaaphormoon direct gestopt en wordt de aanmaak van lichaamsstoffen die je juist overdag nodig hebt om goed te kunnen functioneren gestimuleerd.

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Comments


Gerelateerde artikelen