Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Tijdens de nominatie van de Beauty Award word je er al een beetje voor klaargestoomd: interviews, fotoshoots en video-opnames. Direct na het winnen van de Award, toen we van het grote podium afkwamen stond het team van Beautyspot.nl al klaar met een camera en microfoon voor het eerste interview dat ik als kersverse Schoonheidsspecialist van het jaar mocht geven. Daarna volgden nog vele fotomomenten.

Uitreiking

Drie dagen na de uitreiking van de Award stond het volgende ‘camera-moment’ al op de agenda: een video opname en fotoshoot bij de ANBOS voor de landelijke reclamecampagne. Een superleuke ervaring en het filmpje staat inmiddels online.

Inmiddels weet ik precies wat ik moet doen of zeggen voor een camera en vind ik het terugzien van mijn eigen beelden niet vervelend meer, maar juist leuk! (ja echt, het went!) Natuurlijk weet je nooit van tevoren welke vragen je krijgt, maar ik bedenk me altijd bij welke vraagstelling ik een bepaald antwoord zou kunnen geven. Zo ongeveer kun je dan een heel scala aan mogelijke antwoorden paraat hebben wanneer je wordt uitgenodigd voor een interview.
Door mogelijke antwoorden van tevoren te bedenken, kun je altijd een leuk antwoord geven, zonder dat het ingestudeerd lijkt. Ook op bijvoorbeeld de spontane momenten dat iemand aan je vraagt wat voor werk je doet, kun je met passie over je vak en je bedrijf praten. Zorg daarom dat je weet waar je voor staat en wat nou precies jouw passie is binnen het vak. Wat wil je uitdragen en wat vind je belangrijk dat mensen van jou horen.

Hoe je met de media omgaat is ook een onderdeel waar de jury van de Beauty Award je op beoordeelt. Inmiddels zijn de inschrijvingen voor 2015 geopend. Jij doet toch ook mee? Veel succes!

Dit artikel is geschreven door Eva Gundlach, eigenaresse van Beautiful Balance in Schiedam en Schoonheidsspecialist van het jaar 2014.

Comments


Gerelateerde artikelen