Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Columnist van het vakmagazine De Beauty Professional, Drs. Harmen Rijpkema, schreef enige tijd geleden een artikel over aloë vera gel. Dit heeft fantastische huidgenezende eigenschappen. Hij gaf ook enkele tips:

Praktische tips met aloë vera gel: 

– Na het ontharen: breng aloë vera gel aan op de betreffende plek, dit voorkomt irritatie en zorgt voor een snel huidherstel.
– Bij een verbrande huid: breng driemaal daags de gel aan op de verbrande huid.
– Bij seborroische dermatitis: het is het goed de aloë vera gel te verwerken in een hydrofiele olie (minstens 30% aloë vera gel).
– Psoriasis: gebruik driemaal daags een hydrofiele olie met 1% aloë vera gel.

De lezersvraag:
“Op het moment heb ik veel klanten die absoluut geen Aloë Vera meer willen na het (definitief) ontharen, omdat dit vanwege de voedende werking ook haargroei stimulerend zou zijn. Nu zijn er op internet inderdaad artikelen over te vinden, maar een duidelijke bron of onderzoek ontbreken. Nu is mijn vraag: Zou hier ook volgens Drs. Harmen Rijpkema een kern van waarheid in kunnen zitten? Want een mooi alternatief voor Aloë Vera is heel moeilijk te vinden!”

Het antwoord: 
“Ik denk dat hier een onderscheid moet worden gemaakt tussen Aloë vera extracten en Aloë vera gel. Aloë vera gel is huidherstellend en verkoelend. Aloë vera extracten bevatten veel meer aminozuren, mineralen, sterolen en andere voedingsstoffen. Naar mijn mening gaat de haargroei bevorderende werking van aloë vera vooral over de extracten. Mij zijn geen wetenschappelijke studies bekend over de combinatie aloë vera gel en haargroei.”


Zit jij ook met een vraag? Of wil je dat wij ergens dieper induiken? We gaan voor jou graag op onderzoek uit! 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen