Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Aan de Wellness Academie kun je kennismaken met beauty behandelingen van over de hele wereld; we laten ons graag inspireren door andere culturen. Zo bieden we diverse beauty cursussen aan met behandelwijzen die hun wortels hebben in o.a. de Arabische cultuur. Een van die behandelmethoden is threading, oftewel oosters epileren met een draadje. Zou je ook graag deze unieke ontharingsmethode in de vingers willen krijgen? Schrijf je dan in voor de cursus threading die binnenkort van start gaat.

De oorsprong van threading
Threading wordt al eeuwenlang toegepast als ontharingsmethode in Arabische landen, in het Midden-Oosten en in Azië. Het is een ideale ontharingsmethode voor het fijne ontharingswerk, zoals het epileren van de bovenlip, kin, wangen, bakkebaarden en vooral ook de wenkbrauwen. Je kunt met threading op een eenvoudige manier prachtige wenkbrauwvormen creëren. Sinds een aantal jaar begint threading ook in onze contreien aan bekendheid te winnen. In het begin vooral op vraag van inwoners uit bovenstaande gebieden die deze schoonheidsbehandeling uit hun thuisland hier misten, maar ook steeds meer westerse mensen hebben deze ontharingsmethode ontdekt en willen niets anders meer!

Snel de threading technieken in de vingers
Voor threading wordt een dun katoenen draadje gebruikt dat met snelle korte bewegingen over het gezicht wordt getwist en zo overtollige haartjes verwijdert. Het vergt enige oefening, maar als je het eenmaal in de vingers hebt, dan is het geen kunst meer. Tijdens onze cursus threading krijg je les van een ervaren docente die je alles leert over de geschiedenis van threading, de voorbereiding voor een threading behandeling en het praktisch uitvoeren van de technieken. Dankzij de kleine lesgroepjes krijg je veel persoonlijke aandacht. Je krijgt ook volop de kans om de threading methode onder deskundige begeleiding te oefenen.

Voordelen van ontharen met een draadje
Ontharen met een draadje kent een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere vormen van ontharen. Wanneer je de threading technieken goed meester bent, kun je hiermee heel nauwkeurig werken. Het is een ideale ontharingsmethode om ook de kleinste haartjes mee te verwijderen. Het wordt door veel mensen ook als minder pijnlijk ervaren, dan ontharen met een pincet of met hars. Daarbij is het eveneens een hele hygiënische methode, omdat je het gebied dat je onthaart niet met je handen aan hoeft te raken. Threading is een ideale aanvulling op je bestaande schoonheidsdiensten en een leuke manier om je te onderscheiden van je concurrentie.

Schrijf je in voor de cursus threading!
Geïnteresseerd in een cursus threading? Schrijf je dan snel in voor de cursus threading van de Wellness Academie die op 25 en 26 april 2015 (van 10:00 tot 17:00) plaats zal vinden in Hasselt, niet ver van Maastricht. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij! 

Comments


Gerelateerde artikelen