Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

We leven momenteel in een heel ingrijpende tijd, een ongekende crisis. Dit heeft zijn weerslag op ons allemaal en een enorme inpact op onze samenleving. Vandaag, op Koningsdag, zouden we erop uit moeten trekken naar festivals en feesten, de vrijmarkt, de Oranje gevulde straten en grachten. Ook al kun je nu niet over één van de vele vrijmarkten struinen of van de betere muziek genieten, in je eigen tuin of op je balkon kun je er ook een koninklijk feestje van maken!

Digitale vrijmarkt
De échte sfeer van Koningsdag proef je pas als je mee kunt doen aan een vrijmarkt. Geen kleedje in het centrum van de stad dit jaar, maar een digitale vrijmarkt! Online zijn er diverse initiatieven te vinden, waarmee je toch je (oude) spulletjes kunt verkopen. Verzamel al je spelletjes en tweedehands boeken en maak elke keer een foto als je weer wat hebt verkocht.

Speciale evenementen
Op het platform ‘Koningsdag thuis’ (www.koningsdagthuis.nl) vind je tal van activiteiten, ook bij jou in de buurt. Zo is er de hele dag live de Koningsstream, luiden de klokken als teken van saamhorigheid, is er een korte toespraak van koning Willem-Alexander en zijn er diverse optredens voor jong en oud, uiteraard conform de RIVM-richtlijnen.

Nationale toost
Om 16.00 uur wordt Koningsdag officieel afgesloten met een Nationale Toost op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit… schenk in en hef het glas!

Koningsbarbecue om de dag mee af te sluiten
Na zo’n actieve Woningsdag kan een echte koningsbarbecue niet ontbreken! Omdat het deze Koningsdag prachtig weer is én blijft kun je prima je barbecue aansteken. En hoewel evenementen zijn afgelast, betekent niet dat feestjes niet kunnen doorgaan. Leuk je barbecue op met bijvoorbeeld de uitzending van 538 Koningsdag met 17 artiesten van eigen bodem of doe mee met een online kroegentocht. Fijne Koningsdag!

0

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen