Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Het ideaalbeeld van vele dames. Een afgetraind lichaam zonder vet. “Killerbody” Het woord alleen al geeft bij mij een schrikbeeld. Waarom doen de vrouwen dit zichzelf aan? Staan ze wel eens stil wat voor een effect het heeft op hun gehele lichaam, hun ingewanden en hun huid?

Trainen en sporten is belangrijk dat ben ik met iedereen eens maar je vet grotendeels weg trainen is extreem en ongezond.

Als schoonheidsspecialiste weten we heel goed hoe we de huid moeten behandelen maar kijken we ook naar de oorzaak, de herkomst van het huidprobleem?
Laat ik in deze column enkele voorbeelden geven wat voor een effect het extreem afvallen of trainen met de huid kan doen.

Donshaar

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom die mooie slanke dame zo ontzettend veel donshaar heeft? Haar vetgehalte is te laag. Vet hebben we nodig, vet beschermt onze ingewanden en houdt ons warm. Zodra er nog maar weinig vet aanwezig is zal je lichaam daar actie op ondernemen en een andere oplossing zoeken om de warmte vast te houden. Gevolg; overproductie van donshaar. Dit probleem is ook te zien bij mensen met anorexia.

Ingevallen gezicht

Het onderhuids vetweefsel bestaat hoofdzakelijk uit vet met bindweefsel. Dat is weer verbonden met de spieren en de beenderen. Zodra het vetweefsel rigoureus verminderd, zullen de spieren en botten inderdaad zichtbaar worden. Dat is wat de killerbody ook wenst te bereiken, maar voor het gelaat betekent het dat het gezicht er ingevallen uit gaat zien. De huid verslapt omdat de stevigheid eronder minder is. Deze dame zal er daardoor ‘ouder’ uitzien.

Puistjes

Sporters maken gebruik van een eiwitdieet/eiwitshakes. Door de inname van een hoge dosering eiwitten krijgt het lichaam niet de kans alle eiwitten te verwerken en dit uit zich door het krijgen van puistjes.

Als we naar deze 3 signalen kijken heeft de dame bij het bereiken van haar ideaalbeeld een grote kans op een killerbody met veel donshaar, puistjes en een ingevallen gezicht. Is dit dan daadwerkelijk het  “Perfecte plaatje”?

Dit artikel is geschreven door Marie-Louise Billekens.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen