Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Cadeautjes geven aan elkaar voor Sinterklaas & Kerstmis hoort er natuurlijk helemaal bij en van dit gegeven kun je goed gebruik maken. Maak je klanten duidelijk dat ze ook bij jou prima terecht kunnen voor allerlei cadeautjes.

Dit kun je doen door tijdig en een aantal keren te mailen naar je klantenbestand. Ook via je social media kanalen kun je je klanten natuurlijk laten weten dat ze voor een mooi cadeau deze decembermaand toch echt bij jou moeten zijn. Wees origineel met hoe je bijvoorbeeld je cadeaubonnen verpakt of stel leuke (kerst)pakketten samen van de producten die je verkoopt.

Mannen

Bedenk dat mannen anders zijn dan vrouwen. Mannen houden van gemak en stellen hun aankoop vaak tot het laatste moment uit. Vooral voor mannen zijn dus de cadeaubonnen bedoeld. Misschien kun je deze zelfs wel bij ze thuis bezorgen om het ze nog makkelijker te maken.

Sinterklaas- of Kerstactie

Een kerstactie is altijd leuk om je omzet een boost te geven. Geef bijvoorbeeld nieuwjaarskorting bij besteding van een bepaald bedrag vlak voor de feestdagen of geef je klant een product gratis bij aanschaf van een cadeaubon met een waarde van minimaal €25,-.

Maak er een feestje van!

Uiteraard kun je je salon en verkoopruimte ook in kerstsfeer brengen. Maak er op allerlei manieren een feestje van maar pas wel op dat je je klanten niet teveel keuzestress bezorgt. Presenteer dus niet teveel producten of pakketten en pas ook op dat je niet doorslaat met de versiering in de salon want dit leidt dan alleen maar af.

Kerstgedachte

De decembermaand gaat natuurlijk niet alleen om het ‘graaien’ naar omzet. Ik gebruik deze maand ook altijd om mijn klanten te bedanken voor hun klandizie. Dit doe ik op verschillende manieren maar altijd met een klein cadeautje erbij. Dit past helemaal bij de kerstgedachte en wordt heel erg gewaardeerd. Ook stelt het mij meteen in de gelegenheid om mijn klanten een ‘mooi’ nieuwjaar te wensen.

Voor ons allemaal is december natuurlijk een hele drukke maand maar ik ervaar het vooral ook als een hele gezellige maand en daarin zijn jullie het vast met mij eens. Rest mij nu alleen nog om ook jullie een mooi en vooral ook gezond nieuwjaar te wensen. Op naar 2020!

(Sinterklaas is weer in het  land! Daarom deze repost van dit artikel dat al eerder verscheen op Beautyspot)

0

Reacties


Gerelateerde artikelen