Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Kapper/kapster worden iets voor jou? Zie je het als een uitdaging om elk kapsel haarscherp op de persoon af te leren stemmen? Vind je het heerlijk om met mensen te werken? Als kapper/kapster kun je mensen helpen door ze er met een goed verzorgd en gestyled kapsel zo goed mogelijk uit te laten zien. Dat maakt dat mensen zich goed voelen, tevreden zijn over zichzelf en meer zelfvertrouwen krijgen.

Het kappersvak iets voor jou?
Kapper worden doe je door de Vakopleiding Kapper/Kapster te volgen bij de Wellness Academie. Het kappersvak is weggelegd voor mensen met oog voor stijl en schoonheid, een flinke dosis creativiteit, een praktische instelling en een sociale houding. Je moet ook beslist van aanpakken houden, want je bent als kapper/kapster vaak uren op de been. Herken je jezelf in dit profiel, dan is het beroep van kapper helemaal op jouw lijf geschreven. Daarbij biedt een kappersdiploma van de Wellness Academie goede toekomstperspectieven.

Goede carrièrekansen voor kappers
Je carrièrekansen als kapper/kapster zijn heel divers. Je kunt in loondienst gaan werken in een kapsalon, wellnesscentrum, kuuroord of hotel. Maar je kunt er ook voor kiezen om een zelfstandige kapper/kapster te worden. Je kunt bijvoorbeeld huis-aan-huis kapper worden; je zult zien dat je op die manier het kappersvak nooit moe zult worden. Iedere dag is anders met klanten met allemaal hun eigen wensen. Of wat dacht je van een eigen salon? Je kunt zelfs salonmanager worden. Let wel: goede ondernemerskwaliteiten zijn hiervoor essentieel. Maar ook dat kun je leren!

Een goede kappersopleiding volgen
Wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag? Je kunt nog deze maand beginnen met je Opleiding Kapper/Kapster aan de Wellness Academie. Tijdens de lessen komen alle facetten van het vak voorbij. Je dient de nodige theorie te besturen met aandacht voor structuur van de hoofdhuid, vorm, pigment en groei van het haar, allergieën, voorzorgen, hygiëne en salonmanagement. Maar uiteraard ligt de nadruk vooral op de praktijk, want het beroep van kapper/kapster leer je natuurlijk voornamelijk door veel te oefenen. Je gaat tijdens de opleiding aan de slag met haarverzorging, dames- en herensnitten, permanent, kleuren en ontkleuren, brushings en hairstyling.

Inschrijven kappersopleiding
Op 24 maart 2015 gaat er een nieuwe kappersopleiding van start bij de Wellness Academie in Hasselt in België, op maar slechts 30 minuutjes van Maastricht. Het gaat hier om een avondopleiding van 24 avonden. Je krijgt les van een topdocente die je bijstaat met handige tips en trucs en die je goede adviezen geeft over het opstarten van jouw carrière als kapper/kapster. Ben er snel bij, want er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. De opleiding wordt gegeven in beperkte groepen waarin aandacht en respect voor elk individu een topprioriteit is. 

Comments


Gerelateerde artikelen