Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Rebekka Reinhard, schrijfster, gepromoveerd in de filosofie en psychotherapeut, laat in haar nieuwe boek getiteld “Mooi!” graag zien hoe we onze eigen weg moeten volgen, ongeacht welke obstakels we hierin tegenkomen. Op 7 oktober 2014 verschijnt dit boek dat gaat over mooi zijn, mooi lijken en mooi leven.  

De druk om er goed uit te zien wordt door velen van ons en onze klanten als ‘groot’ ervaren. Op zich goed, want dat betekent toch meestal klandizie voor de schoonheidsspecialist. De vragen: “Hoe word ik mooier?” of “Hoe blijf ik mooi?” zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit de gedachten van de moderne vrouw. Cosmetische ingrepen worden daarmee ook normaler. De weg naar geluk begint echter volgens de schrijfster van dit nieuwe boek niet bij de plastische chirurg of specialist.

Volgens De uitgeverij betreft het boek een humoristische analyse van onze tijdsgeest, met gebruiksaanwijzing. Vroeger was mooi zijn een kwestie van geluk of pech. Tegenwoordig is het een prestatie, zo stelt Rebekka. Wie bijvoorbeeld niet naar de sportschool gaat, dankt de vetrandjes aan zichzelf. Door ons uiterlijk te verbeteren, denken we dat we ons beter gaan voelen en we willen graag dat anderen dat ook zien. De weg naar geluk begint in het boek “Mooi!” echter eerder tussen de oren.

Rebekka ReinhardVoor een mooi leven heb je niet genoeg aan een platte buik of strak gezicht, je hebt daarna ook filosofische inzichten nodig, aldus de schijfster. Die geeft ze de lezer vervolgens aan de hand van leven en werk van Epicurus, David Beckham, Montaigne, Marilyn Monroe, Kant en vele anderen.

En jij? Wat denk jij hiervan als specialist? Zijn onze behandelingen voldoende of komt er toch meer bij kijken?

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Comments


Gerelateerde artikelen