Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Detoxen, ontslakken, sapkuren: dat kennen we allemaal. Maar voor een schoon, gezond en fit lichaam is ontzuren nog veel belangrijker, zo lezen we in een persbericht van een fabrikant van ontzuringsproducten. Want met de juiste zuurgraad kun je heel wat gezondheidsklachten voorkomen. Welke aanpak de beste is, hangt af van de mate waarin je verzuurd bent en de klachten die je hebt.

Verzuring van het lichaam

Om goed te kunnen functioneren moeten alle weefsels en organen in ons lichaam de juiste pH-waarde hebben. Het lichaam kan dat prima zelf regelen: dreigt je bloed te zuur te worden, dan wordt natriumbicarbonaat ingezet om het zuur te neutraliseren. De dagelijkse dosis afvalzuren kunnen dan via de normale uitscheidingsorganen je lichaam verlaten. Maar helaas: door ongezonde voeding, stress en simpelweg door het ouder worden, ontstaan er in ons lichaam steeds meer zuurresten. Die zetten zich vast in weefsels, spieren en gewrichten. Dit proces heet verzuring.

Test: ben jij verzuurd?

– Ben je ouder dan 40?
– Eet je regelmatig rood vlees?
– Drink je alcohol?
– Drink je koffie?
– Rook je?
– Eet je veel suikers en vetten?
– Heb je last van stress?
– Sport je elke week intensief?
– Gebruik je medicijnen?
Bij elke ‘ja’ wordt het risico dat je aan het verzuren bent groter. Je voedingspatroon en levensstijl zijn van grote invloed, maar ook je leeftijd speelt een rol. Vanaf je veertigste heeft je lichaam simpelweg te weinig natriumbicarbonaat om alle zuren te kunnen neutraliseren. En dan neemt de verzuring in rap tempo toe!

Herken de signalen:

Vermoeidheid, haaruitval, slapeloosheid, stijve spieren, huidproblemen, obstipatie, zure oprispingen en neerslachtige gevoelens: het kunnen de eerste signalen zijn dat je aan het verzuren bent. Als de verzuring steeds verdergaat, kunnen zich op den duur meer ernstige problemen ontwikkelen.

Actief ontzuren

Door elke dag basisch water te drinken, extra bicarbonaten te slikken, ontzurende baden te nemen en ontzurende kruidenthee te drinken worden de opgebouwde zuurresten afgevoerd. Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk basische voeding te eten, zoals groenten, fruit, noten en zaden!

Wat denk jij? Kunnen ontzuringsproducten bijdragen aan een gezond lichaam?

0

Reacties


Gerelateerde artikelen