Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Met een glimlach en genietend ligt ze bij mij in de stoel. Vaker dacht ik ‘hier zou ik een plaatje van willen hebben’. Haar parelwitte haar en de tevreden blik als ik haar aanraak. Mijn klant is 95 jaar en heeft een heel leven achter de rug…

Als ik mijn handen op haar decolleté leg, verbaas ik mezelf. Zó glad en doorzichtig? Haar huid laat zien dat ze weinig in de zon heeft gezeten. Onder het epileren van de wenkbrauwen praat ze over haar leven. 75 jaar geleden gebruikte ze haar eerste dagcrème. Een vriendje stuurde tijdens de diensttijd de crème naar haar op.
Met haar 30e ging ze naar de schoonheidsspecialiste, die destijds vaak samenwerkte met een kapper. Ze herinnert zich dat poeder in die tijd heel belangrijk was. Vaak verpakt in luxe poederdozen. Zelf gebruikte ze weinig poeder. Maar als ze naar een feestje ging dan liet ze zich graag ‘mooi’ maken bij de schoonheidsspecialiste.

Nadat ik alle overtollige haartjes heb weggehaald en ze heeft genoten van de vapozone, met een heerlijk geurtje, ga ik over op de massage. Heerlijk genietend laat ze dat over zich heen komen.

Na het masker, breng ik haar koffie en zet haar rechtop. Haar huid straalt na de behandeling en ziet er rustig uit! Thuis gebruikt ze de producten van Rosel Heim. Haar ogen zijn nog beter zichtbaar nu haar wenkbrauwen mooi in vorm zijn. Ondanks haar handicap dat ze bijna blind is.. en moeilijk ter been, wil ze graag alles zelf doen!
Ze wil graag een praatje maken met leeftijdgenoten. Als het maar niet over kommer, kwel of kwaaltjes gaat, maar over de gebeurtenissen in de wereld. Elke dag begint ze met een positieve gedachte! Ze geniet oprecht, haar ogen stralen levensvreugde uit! Is dat geen schoonheid?

Dit artikel is geschreven door Monique Tielemans, schoonheidsspecialiste en eigenaar van Schoonheidscentrum Monique in Venhorst.

Comments


Gerelateerde artikelen