Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De winnaressen van de Beauty Award 2017 zijn stuk voor stuk inspirerende vakvrouwen. In een serie laten we de dames aan het woord over hun motivatie om mee te doen, hun ervaringen en hun ambities voor de toekomst. Deze week vertelt Grace Janssen over haar ervaringen als winnares van de Beauty Award Newcomer of the Year 2017.

Waar sta je ten opzichte van anderen

“In eerste instantie wist ik nog niet goed wat deelname aan de Beauty Award precies betekende. Via mijn leverancier kreeg ik meermaals te horen dat het echt iets voor mij zou zijn en daarom ging ik naar de informatiebijeenkomst. Ik was eigenlijk ook wel erg benieuwd waar ik met mijn salon zou staan ten opzichte van anderen. Bovendien krijg je veel feedback door het hele proces en je leert kritisch naar jezelf en je bedrijfsvoering kijken. Over alles wat je doet, ga je extra nadenken.Je houdt jezelf en de salon een spiegel voor.  Dat komt de kwaliteit van je salon alleen maar ten goede. We hebben een prachtig boek ontworpen voor de eerste inzending met daarin alle informatie over onze salon ZoMooi. Over hoe we werken, waar we voor staan en wat we in de toekomst willen. We groeien nu enorm snel, als je dat boek van vorig jaar nu leest, zijn we al weer veel stappen verder. Dat is het leuke van ondernemen!

De support die ik heb gekregen van mijn leverancier Maria Galland was groot en erg fijn. Nadat we hadden gewonnen hebben een spetterend feest gegeven met goodybags voor alle klanten. De merken waar wij mee samen werken, O.P.I, Teadoro, Marc Inbane, Lash Extend reageerden meteen heel enthousiast op de vraag of ze mee wilden doen aan de goodybag en hebben allemaal leuke dingen toegestuurd die erin konden.”

Elk moment dat je verder komt, ben je trots

“Het bericht dat ik genomineerd was, kwam na een massage die ik van mijn collega kreeg. Ik opende mijn werkmail en zag direct een mail van Beauty Award staan. Ik opende het direct: JAAA wij waren door naar de volgende ronde! We hebben met zijn alle geproost op deze eerste stap. Elk moment dat je verder komt, ben je trots. Ik heb meteen die mensen die dicht bij me staan gebeld om het nieuws te vertellen. 

Op de dag van de gala-uitreiking bouwt de spanning zich natuurlijk de hele dag al op. We zijn met het team al meezingend met de liedjes van het ‘foute uur op de radio’ naar de locatie gereden. Daar loop je dan samen over de rode lopen en zit je ineens aan die grote ronde tafel. De zenuwen voel je dan echt wel even door je lijf gaan. Mijn categorie was al snel aan de beurt en dan is daar het moment waar je zo lang naartoe hebt gewerkt en wonnen we! Ik kon het eerst bijna niet geloven, maar het was zo fantastisch. We hebben het heerlijk gevierd op de afterparty met iedereen die mee was.

De volgende ochtend zat ik gewoon weer om 9 uur met mijn klanten in de praktijk. De dag daarna was het pas echt een gekkenhuis. Binnen een uur waren er tien bossen bloemen bezorgd, de hele salon stond vol. Zelfs de burgemeester stuurde een bloemetje, echt fantastisch. Nadat de uitslag bekend was, kregen we ook steeds meer aanvragen voor interviews. De wijkkrant van Wijchen, de regionale Gelderlander en veel blogs en berichten op facebook van bedrijven. Ik heb heel veel nieuwe klanten door het winnen van de Beauty Award, bijzonder hoe dat dan loopt.”

Weer redelijk geland

“Inmiddels zijn we redelijk geland. Maar iedere dag als ik bij de salon aan kom zie ik een groot spandoek hangen met daarop een foto van de uitreiking. Dan komt alles weer even terug en ga ik met een trots gevoel de salon binnen. Het was echt een superervaring. We hebben er niet alleen veel van geleerd, maar krijgen er (nog steeds) ook heel veel voor terug. Op dit moment zetten we onze Beauty Award vooral in met heel hard werken. We hebben er een nieuwe ruimte bij in de salon en mensen hebben nu natuurlijk ook hoge verwachtingen, die moeten we blijven waarmaken. Daarnaast blijf ik dit jaar allemaal leuke, extra, speciale dingen ondernemen zodat klanten nog een heel jaar mee kunnen vieren dat we winnaar zijn.

Mijn tip voor de schoonheidsspecialisten die met de 2018-editie mee willen doen: wees niet onzeker óf je mee moet doen. Door de eerste inzending ga je heel goed naar jezelf en je bedrijf kijken, dat kan nooit niet goed zijn. Je leert hier altijd van en dat komt jou en je salon enkel ten goede. Je verliest dus nooit. Daarnaast is het is vanaf de eerste stap een beleving, waarbij je moet proberen te genieten van al die stappen!”

0

Reacties


Gerelateerde artikelen