Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

In de (nagel)salon is het belangrijk om op de hoogte te zijn van wat de nieuwe trends zijn binnen het vakgebied. Vraag jij je weleens af hoe dit in jouw salon zit? Ben jij daar bewust mee bezig? Hou jij bij wat hip is en wat niet? En waar kijk je naar en zoek je dat op? 

Als ik naar mijzelf kijk, is dat iets wat ik mijzelf echt aan heb moeten leren. Of eigenlijk gaf ik er niet zoveel om, tot het een aantal jaar geleden op mijn pad kwam. Ik deed in de beginjaren in mijn nagelsalon vooral wat ik zelf leuk vond. En of dat nu altijd de juiste keuze was… 

Het was mij niet eigen om trends te volgen en ik verzette mij hier ook wel een beetje tegen. Als ik er nu op terugkijk, heeft dat er wel in geresulteerd dat ik in die periode mijn klanten niet altijd het juiste kon bieden, met als gevolg dat ze op zoek gingen naar een salon waar ze wel met de trends meegingen. In mijn huidige functie als educatiemanager bij CND en met het komen en gaan van de collecties en de bijhorende designs, word ik gedwongen om mij in de trends te verdiepen. Het heeft even geduurd, maar ik moet zeggen dat ik het echt leuk vind en ik wil meer; verder vooruit kijken en de trends overal in terug laten komen. 

Als ik naar de trends en kleuren kijk van 2019, dan denk ik: ‘hier kan ik wat mee!’ En wat is er leuker om dan weer te starten met het opzetten van de ‘trend class workshops’. Deze workshops lopen synchroon met de nieuwe collecties. We kijken daarin naar trends, kleuren van nu en hoe toepasbaar het is in de salon. De foto’s van de afgelopen trend classes zijn echt meer dan prachtig! Niks is in mijn beleving mooier dan met een groep gepassioneerde stylistes aan de slag te gaan met de laatste trends én deze trends toepassen in de salon. We kijken daarbij niet alleen naar nagels maar naar het volledige plaatje, met kleur, kleding en make-up of haardracht. Geweldig!

Wat is het fijn om docenten om je heen te creëren met wie je goed kan samenwerken en waarbij ideeën vorm krijgen zonder van je pad af te wijken. En wat ben ik blij met de Seasonal Trend Class die wij bij iedere nieuwe collectie mogen geven. Laat maar komen alle trends, ik geloof dat ik er klaar voor ben 🙂 

   Renate

Renate Brouwer is Educatie Manager voor CND in de Benelux en heeft daarna een salon om genoeg affiniteit met de producten en technieken te behouden. Deze column verscheen eerder in het vakblad De Beauty Professional.  

0

Reacties


Gerelateerde artikelen