Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De gebeurtenissen rondom het coronavirus volgen elkaar in hoog tempo op. Hoewel het economische beeld somber is, wordt er vanuit alle hoeken van de samenleving ondernemers een hart onder de riem gestoken. Ook worden er ondertussen al schitterende en creatieve initiatieven genomen om elkaar maximaal te helpen. Laat je inspireren door een greep uit de mooie voorbeelden die we hebben gezien!

Qualitytime! Doe je mee?
Périne schoonheidssalon & Skin Store Mijdrecht dacht van de nood een Qualitytime deugd te maken, door een home treatment challenge te organiseren. Juist in deze tijd is extra aandacht, het (ont)zorgen van en voor elkaar natuurlijk het belangrijkste is. En met de tijd die je thuis, kun je positieve dingen doen. Een positieve afwisseling is dan ook gezellig met je dochter of huisgenoot elkaars gezicht verzorgen; een fijne reiniging, peeling en/of masker is niet alleen goed voor je huid, maar zorgt ook dat je echt even de tijd voor elkaar neemt! Doe ook mee met deze challege en win – als het instituut weer open is – een quick behandeling. Een heerlijk vooruitzicht!
www.facebook.com/instituutperine

We are free
We are free is een community op Facebook voor de zzp’er of kleine ondernemer die nu hard getroffen wordt door de gevolgen van corona. Het idee achter dit initiatief is dat de gemiddelde zzp’er nu weinig om handen heeft en letterlijk dus ‘vrij’ is. En dan kun je met die vrije tijd beter wat goeds, nuttigs en liefs doen! Maak een video van jouw expertise en deel hem op We are free. Laat anderen van jou leren en leer zelf van anderen! Gratis en voor niks! Laat als visagist zien hoe je een party make-up aanbrengt, of als personal trainer kun je Nederland helpen de quarantaine kilo’s tegen te gaan. Ben je fotograaf? Laat dan zien hoe je de beste foto’s kunt maken van onze kookkunsten of kinderen en een oproep aan alle hoveniers… Welke planten nu planten? Wees creatief! Als we maar van elkaar kunnen leren: geven (z)onder nemen!
www.facebook.com/groups/227868041750926

Zorg voor de zorg
De zorg staat momenteel enorm onder druk en sommigen werken wel 80 tot 100 uur per week om anderen te helpen. Tijd om boodschappen te halen is er niet, laat staan een gezonde maaltijd koken Susan Groeneveld nam daarom het initiatief voor ‘Zorg voor de zorg’. Het idee is simpel; kook een extra maaltijd (of meerdere) en plaats een bericht op deze pagina met de locatie waar mensen de maaltijd op kunnen halen en hoeveel maaltijden er beschikbaar zijn. Voor goede vindbaarheid is het belangrijk het bericht als volgt te plaatsen:
[ #Plaats #Postcode #Huisnummer. Bericht met o.a. wat je hebt gekookt en hoeveel maaltijden ]. Het idee is om de maaltijden voor de deur te zetten om aan de voorzorgsmaatregelen te voldoen. Wie kookt er mee?
https://www.facebook.com/groups/588845468374152

Online yoga- en meditatieles
Normaal geeft Selma Falk, yogadocent uit Oosterbeek, fysieke yoga- en meditatielessen. Juist in een onrustige tijd als deze, is yoga een fijne manier om je innerlijke rust te vinden. Daarnaast is het ook niet goed om lang stil te zitten, dus gebruik je lijf en houd haar soepel! De lessen van Selma worden via haar Facebookprofiel gratis aangeboden en iedere ochtend tussen kwart over acht en kwart voor negen live uitgezonden, maar je kunt hem ook op een later tijdstip terugkijken.
www.facebook.com/selma.falk.98

Tips van de nagelstylist
Nu veel nagelstudio’s ook tijdelijk de deuren hebben moeten sluiten, moeten klanten ook deze corona-periode overbruggen. Wat zijn de tips van Rebecca Lal Nailart?
✔ Vijl je nagels korter. Knip ze niet, want dan gaan ze breken. Gebruik bij voorkeur een kartonnen vijl.
✔ Probeer je nagels niet zelf te verwijderen. Door je nagels eraf te peuteren kun je veel schade doen aan je eigen nagels en dit willen we voorkomen.
✔ Als de nagels er te lang op liggen en ze beginnen los te komen, probeer die er dan zo voorzichtig mogelijk af te doen. Vermijd dat je moet trekken aan de kunstnagel.
✔ Doe eventueel een laagje nagellak over de gel, zo valt de uitgroei minder op.

Gratis spoedtraining: hoe houd je je salon overeind?
Op woensdag 25 maart geven Suzanne Falasco-Stekelenburg van Cosmedix en Lorraine Vesterink van De Unieke Ondernemer en Infinirgy een praktische online training. Vanuit hun expertise en ervaringen hebben zij ideeën en adviezen verzameld hoe je je omzet in deze onzekere tijd grotendeels behoudt. En hoe je er straks sterker uitkomt als de storm is overgewaaid. Loop je tegen zaken aan of zijn er onderwerpen waar je je vooral zorgen om maakt of waar je tegenaan loopt? Stuur die vast naar het duo, dan nemen ze dat mee. Heb jij zelf als salon (of andere ondernemer) suggesties, laat het ze weten! Dit initiatief is ontstaan omdat de dames vooral in deze tijd willen bijdragen aan salons, leven en dierbaren. “We weten hoe hard jij de afgelopen jaren hebt gewerkt om een mooi bedrijf neer te zetten. Wij willen je graag helpen dat zo te houden.”
www.facebook.com/events/3202349816482039

Heb jij zelf ook een mooi initiatief neergezet of ken je iemand in je omgeving die dat heeft gedaan? Laat het ons weten!

1+

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen