Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een Hot Stone Massage is zoals het woord al zegt een massage met “hete” stenen. Hete stenen moet je feitelijk lezen als warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hot Stone Massage wordt over het algemeen gegeven met afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.Hotstone massage is algemeen bekend en het is dan ook een behandeling die iedere salon kan aanbieden.

Sinds dat de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld ook gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Deze plaatste men eerst in het vuur waarna ze onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als verwarming. Langzaam aan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca’s, indianen, Maories en vele andere culturen. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuurpunten en gestreken over de meridianen.

Doordat er diverse massagetechnieken zijn zal elke masseur/schoonheidsspecialist zijn eigen techniek gebruiken voor de Hot Stone Massage. Zo is het een mooie combinatie bij bijvoorbeeld Shiatsu, lymfedrainage, sportmassage en vele andere massagevormen. 

Bij de meest gangbare manier wordt er eerst een aantal stenen op en naast je neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hot Stone Massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.

De Hot Stone Massage is vooral geschikt voor of bij:

– spanningen

– stress   (maar zeker niet bij Burnout)

– spierproblemen

– fibromyalgie   (therapeutische behandeling aangeraden)

– gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose   (mits niet ontstoken)

– spijsverteringsproblemen   (therapeutische behandeling aangeraden)

– slechte doorbloeding

Maar ook “natuurlijk bovenal” voor mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad van een Hot Stone Massage.

De Hotstone massage is helaas niet voor iedereen geschikt. Door de invloed van de massage met warme stenen en de plaatsing van deze stenen kunnen er namelijk diverse negatieve bijwerkingen optreden. Bij twijfel of een dergelijke massage voor jou geschikt is kun je dit het beste eerst overleggen met je behandeld arts, specialist, therapeut of masseur/schoonheidsspecialist.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen