Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Om een optimaal resultaat aan de Holistische massage te geven heeft Lakshmi een klankschaal training toegevoegd.

Wat heb ik hiervoor nodig?

Bij de holistische massage wordt alleen gebruik gemaakt van natuurzuivere massage-oliën met hierin verwerkt een combinatie van Essentiële en plantaardige oliën.

Essentiële oliën versterken het effect van een massage. Essentiële olien zijn extracten die door middel van stoomdestillatie uit planten wordt gewonnen, hierdoor bevat elke olie een eigen geconcentreerde vorm van levenskracht, eigenschappen en persoonlijkheid van de plant.

 

De gecombineerde massage oliën van Lakshmi zijn volgens het Ayurveda samengesteld op de constituties Vata – Pitta – Kapha met ieder zijn eigen samengestelde synergie van plantaardige oliën en essentiële oliën. Ieder van deze heeft zijn eigen specifieke werking op het innerlijke en uiterlijke welzijn.

 

Vata Massage olie: Ontspant de geest en hydrateert de droge huid,

Pitta Massage olie: Relaxt het lichaam en voedt de gevoelige huid,

Kapha Massage olie: Geeft de geest energie en is geschikt voor de huid welke minde voeding nodig heeft.

 

Voordat er aan een Holistische massage wordt begonnen is er met de klant een uitgebreide klanten analyse doorgenomen om erachter te komen welke constitutie de klant heeft. Zo worden de juiste Essentiele oliën en massage oliën gebruik persoonlijk afgestemd op de klant.

 

Werking en technieken

Er wordt bij een holistische massage rekening gehouden met de mens als geheel, alles staat in verbinding met elkaar. Uiteindelijk zorgen je lichaam en geest ervoor wie jij bent. Iedereen heeft zo zijn speciale punten waar die emoties en spanningen opslaat, iedereen uit dit anders en iedereen gaat er anders mee om.

Een holistisch masseur zal gericht op deze specifieke punten letten en zal de producten afstemmen op jouw persoonlijke constitutie.

 

De gebruikte grepen zijn over het algemeen langzaam, ritmisch en meditatief. Handgrepen gericht op de spieren worden afgewisseld met schuddingen en ontspannende aanraking die met name gericht zijn op de energiebanen. De masseur integreert techniek met intuïtie en werkt afgestemd op de energie van de gemasseerde.

 

Het is de bedoeling dat tijdens die massage emoties, herinneringen of gedachten naar boven komen. Het gaat er om deze te herkennen, erkennen en ze te aanvaarden als deel van jezelf en om ze uiteindelijk los te laten. Hierna kan pas de genezing beginnen.

 

 

0

Reacties


Gerelateerde artikelen