Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Voor veel mensen is het lastig om nee te zeggen. Ze zijn bang dat ze nee zeggen tegen de persoon zelf. Bang om iemand te kwetsen en hierdoor niet meer aardig gevonden te worden. Maar als jij nee zegt, is dit geen nee tegen de persoon. Je wijst de persoon niet af, maar je antwoordt nee op een vraag.

Realiseer je goed dat als jij ja zegt op iets dat je eigenlijk niet wilt, je nee zegt tegen jezelf. Als beauty ondernemer ben je een echte pleaser. Je wilt dat je klanten zich goed voelen en dat ze verzorgd worden. Hierdoor zeg je vaker ja in plaats van nee.

Ben jij een pleaser?

Ook ik heb heb altijd anderen willen pleasen. Op een verjaardag was ik altijd heel erg bezig om te zorgen dat iedereen voorzien was van een drankje in plaats van echt te genieten en leuke gesprekken te hebben. Achteraf realiseer ik me hoe vaak ik eigenlijk een pleaser ben geweest ten koste van mijzelf. Altijd ja zeggen gaat ten koste van jezelf, maar ook van je bedrijf. Probeer vanaf vandaag eens te realiseren waarop je allemaal ja en waarop je nee zegt. En waarom zeg je eigenlijk ja?

Visie en doelstellingen

Voor jezelf is het handig om je waarden, doelstellingen en visie voor ogen te hebben. Als je dan een vraag krijgt, kun je jezelf afvragen of deze vraag past bij jou en jouw visie. Realiseer je dat je ook niet meteen antwoord hoeft te geven. Je mag ook tegen een klant zeggen dat je even wilt nadenken voordat je een antwoord geeft! 

Wees niet bang voor een ‘nee’

Als een klant een product van jou niet wilt kopen en nee zegt, dan zegt de klant nee tegen het product en niet tegen jou als persoon! Beauty ondernemers zijn vaak om deze reden ook bang om iets te verkopen. Maar je hoeft niet bang te zijn voor een nee, het is gewoon een eerlijk antwoord. Met een simpele uitleg kun je de ontvanger laten begrijpen waarom je nee zegt.  Maar onthoud ook dat je geen verklaring schuldig bent.

Durf van mening te veranderen

Heb je op een vraag ja gezegd, maar denk je er een paar uur later toch anders over? Dat mag ook. Je mag en kan je mening veranderen. Kies ook in dit geval voor jezelf. Nee zeggen kan heel bevrijdend zijn, omdat je ja zegt tegen jezelf. Dat werkt goed voor je beauty business, maar ook voor jou!

Kijk op de website voor meer informatie.

Comments


Gerelateerde artikelen